Çiçeklerin şehri: Bayındır

Çiçeğin kenti Bayındır, bu unvanı fazlasıyla hak ediyor. Mevsimlik ve dış mekân süs bitkileri üretiminde marka olan ilçe, son dönemde merkeze 3 km uzaklıktaki Turan Mahallesi'nde yetiştirilen nergisler ve kurutulup boyanarak hazırlanan çiçeklerle de adını duyuruyor.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu yerleşim yeri, Kral Yolu üzerinde bulunan Efes-Sard arasındaki önemli noktalardan birisidir. Şimdiki Ergenli Köyü’nün kuzeyinde Bayındır Kalesi diye bilinen yıkık kale kalıntılarının çevresinin ilk yerleşim yerleri olduğu saptanmıştır. Araştırmalar; yörede sırasıyla MÖ 2000’de Hititlerin, 700’de Frigya ve Lidyalıların, 300’de Roma İmparatorluğu’nun, 395’te Roma İmparatorluğu’nun ikiye ayrılması üzerine Doğu Roma’nın, 1084 yılından sonra Selçukluların, 1308-1425 yılında Aydınoğulları’nın ve 1425’ten itibaren de Osmanlıların egemenliğinde olduğunu ortaya koymaktadır.

BAYINDIR’A  NASIL GİDİLİR?

Bayındır’a ulaşım en kullanışlı ve rahat olarak tercih edilebilecek toplu taşıma alternatifinde otobüs yer almaktadır. Bayındır merkeze kentin pek çok farklı bölgesinden farklı ulaşım alternatifleri ile erişim sağlanabilmektedir. Bayındır merkeze ayrıca, özel araç kullanarak da ulaşım sağlanabilmektedir. Pek çok farklı noktada halk otobüsleri ve minibüs hatları da kullanılabilmektedir.

ciceklerin sehri bayindir bayindir.genel .1.eb

EKONOMİSİ NEYE DAYANIR?

Bayındır’ın ekonomik yapısı temelde tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Verimli toprakları ile İzmir’in gıda deposu konumundadır. Süs bitkisi yetiştiriciliği önemli bir gelir kaynağı olmuştur. Ege’nin büyük bir bölümünde olduğu gibi Bayındır’da da zeytincilik önemli geçim kaynakları arasındadır. Zengin meyve çeşitleri ve zeytinlikleri vardır. İlçe ekonomisinin tarımsal zenginliği sanayisinin gelişmesine temel oluşturamamış, küçük sanayi işletmelerinin dışında bu güne kadar birkaç fabrika kurulabilmiştir. Sanayileşmenin hiç gelişmediği Tire ve Ödemiş ilçeleri arasında Çiçeğin Kenti olarak bilinen Bayındır ilçesinin en büyük sorunları arasında genç nüfusunun azalmasından dolayı çiçeklik sektörü başta olmak üzere işçi sıkıntısı çekmektedir.

İlçede bir tanesi anonim şirket olmak üzere 16 şirket faaliyet göstermektedir. İlçede zeytinyağı fabrikaları da mevcuttur. Ayrıca çiftçiler ilçede bulunan Tariş’e ürünlerini satabilmektedirler. İlçede tarım, gün geçtikçe hayvancılığa doğru kaymıştır. Köylerde yapılan tarımın önemli bir bölümünü silajlık mısır tarımı oluşturmaktadır. İlçede küçükbaş ve büyükbaş hayvancılık da mevcuttur. İlçede turizm gelirleri fazla olmamakla birlikte, turizm keşfedilmeyi bekleyen bir potansiyeldir. Osmanlı İmparatorluğunun ilk Darphanesi Bayındır bölgesinde kurulmuştur. İlçede her yıl Nisan ayının son haftası, Mayıs ayının ilk haftası çiçek festivali düzenlenir.

NERDE KALINIR NE YENİR?

Bayındır Belediyesi’nin eski Hükümet Konağı’nı restore ettikten sonra yakında hizmete açacağı butik otel, seçim şansınızı biraz daha arttıracak olsa da öğretmenevi, kent içi konaklamasında neredeyse tek alternatif. Bunun yanında ilçeye yaklaşık 7 km uzaklıkta bulunan kaplıcalarda toplam 320 yatak mevcut. 3 kişilik odalarda geceliği toplam 45 liraya konaklamanız mümkün. Gelelim yemek alternatiflerinize, kent merkezinde Bayındır’ın meşhur katmerini mutlaka tadın. Mütevazi lokantaları ise size ucuz seçenekler sunuyor.

 

Çiçeklerin şehri: Bayındır

Yorumlar kapalı.