Geleceğe ‘Umut Işınları’

Ege Üniversitesi, “Rays of Hope-Umut Işınları” projesi kapsamında, Doğu Avrupa ve Türk Dünyasında çalışmalar gerçekleştirerek, radyasyonun kanser tanısı ve tedavisinde daha etkin kullanılması ve radyoterapiye gerek duyan her kanser hastalarının tedaviye kolayca erişebilmesini hedefliyor.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’nın (UAEA)başta Radyasyon Onkolojisi olmak üzere Radyoloji ve Nükleer Tıp eğitimi alanlarında Avrupa ve Orta Asya bölgesinde en yoğun iş birliği yaptığı yükseköğretim kurumlarının başında gelen Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi (EÜTF),  bir ilke daha imza atarak dört yıl süreyle “Anchor Center-Collaborative Center (Destek Merkezi-İşbirliği Merkezi)”  onayı alma başarısı gösteren Avrupa’daki tek kurum oldu.

EÜTF Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Deniz Yalman’ı ve Anabilim Dalı Öğretim Üyeleriyle buluşan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Nükleer enerjinin insanlık yararına barışçıl amaçlarla kullanılması için faaliyet gösteren Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı ile üniversitemiz arasında etkin işbirliği bulunuyor.  UAEA tarafından hayata geçirilen ‘Rays of Hope’ projesi kapsamında Tıp Fakültemiz  ‘Anchor Center-Collaborative Center’ olma başarısı gösterdi. Üniversitemizin uluslararasılaşma misyonu doğrultusunda bilimi insanlığın hizmetine sunan, çok önemli ve anlamlı bulduğum bu projeye öncülük eden bölge koordinatörlüğünü üstlenen ekibimizi tebrik ediyorum” diye konuştu.

Geleceğe ‘Umut Işınları’

Yorumlar kapalı.