“Hasta neredeyse sağlık hizmeti de ayağına gidiyor”

İzmir’de özel bir hastanede geliştirilen evde sağlık hizmeti ile hasta nerede ise tedavi hizmetleri de ayağına gidiyor. Böylece hasta, 24 saat boyunca anlık olarak takip ediliyor, kan şekeri, EKG ve tansiyonu kayıt altına alınıyor, talep dahilinde bulunduğunuz yere anında doktor gönderiliyor.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenikiraz.com’dan Semi Tektaş’ın haberine göre, sağlık teknolojileri oluşan rekabet ortamıyla sürekli bir gelişim gösteriyor. Hastaların anlık takiplerinin yapıldığı, anlık önlem alınabildiği hatta hasta uyurken bile oluşabilecek sıkıntılara karşı acil çözümler ile hastanın daha kaliteli bir yaşam sürdürmesi sağlanıyor. Özel Gazi Hastanesi’nin geliştirdiği sistem ile hastalar nerede olursa olsunlar yaşları, branşları fark etmeden evde bakım hizmeti ile tedavi edilebiliyor.

Temmuz 2021’de bu yapıyı kurduklarını dile getiren Aile Sağlık Hekimi İbrahim Sivrioğlu evde sağlık hizmetlerine yönelik olarak, “Temel amacımız hastalıkta kesin çözümdür. Evde sağlık hizmetini hasta neredeyse oraya gelerek tedavi imkânı sunuyoruz. Burası tekne, yazlık, evinizde olabilir. Genç-yaşlı, erkek-kadın hiç fark etmez. Kim sağlık hizmeti isterse oraya gider, yerinde tedavi uygulaması gerçekleştiriyoruz. Örneğin ultrason, röntgen, kan tahlilleri gibi analizleri yerinde yapıyoruz.  Yaptığımız bu canlı tahliller akıllı cihazlar ile doktorlara anlık ulaşabiliyor. Aldığımız sonuçları Kardiyoloji doktoru ile anlık paylaşıp, çözüm üretebiliyor, tartışabiliyoruz. Röntgen çekip hastanede radyoloji uzmanıyla tartışabiliriz. Hastayı doğrudan sisteme bağlayıp önce monitöre, monitörden kardiyoloji cerrahi ile bağlantı kurabiliriz” ifadelerini kullandı.

“ANLIK BİLGİ PAYLAŞIMI”

Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte sağlık alanında da yeni sistemlerin geliştirildiğini ve üretildiğini vurgulayan Sizvrioğlu, “Örneğin kan şekerini 3 dakikada bir ve 15 gün boyunca sürekli olarak ölçebilen cihazlar gelişti. Bu cihazlar bluetooth ile telefon ile eşleştiriliyor. Hastanın cep telefonunda bir yazılım var. Yazılımın görevi hastanın verilerini doktora ve hemşireye iletmek. Doktorun anlık olarak bilgi almasını sağlıyoruz. Yapay zekâ desteği var. Hastanın kan şekeri düşmeye başladıysa telefon otomatikman hastayı uyarıyor. Örneğin gece 03.00’te hastanın kan şekeri düştü, bu durumda cep telefonu alarma geçiyor. Hastayı uyandırma moduna geçiyor. Diyelim ki hasta uyanmadı bu sefer yakınlarını arıyor’’ diye konuştu.

“DOKTOR VE HEMŞİRE UYARILIYOR”

Kurulan bu sistemin tüm branşlarda hizmet verdiğini belirten Sivrioğlu, “Doktorunuz ya da hemşireniz eve gittiği zaman bile sizin verilerinize ulaşabilir. Evi hastane sayabilirsiniz. Hastanedeki herkesle de direkt görüntülü görüşme yapabilir. Sonuçları dijital yollarla görebilirsiniz. Bu yeni teknolojiler, uzaktan sağlık verisi gönderen bir sistem. Tansiyon, kan basıncı, ateş, hastanın oksijen ihtiyacının ortaya çıkması, düzeylerini doğrudan takip ediyor. Sistem hastanın anormal bir durumu varsa uyarı da bulunuyor. Örneğin tansiyonu çok yüksektedir. Sistem alarm veriyor. Hasta için belli bir seviye oluyor, hastanın tansiyonu 15’i geçerse uyarıda bulunuyor. Doktoru ve hemşireyi uyarıyor” dedi.

“Hasta neredeyse sağlık hizmeti de ayağına gidiyor”

Yorumlar kapalı.