• Haberler
  • Genel
  • Kılıçdaroğlu: Bu ülkenin yeni bir dirliğe ve düzene ihtiyacı var

Kılıçdaroğlu: Bu ülkenin yeni bir dirliğe ve düzene ihtiyacı var

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün akşam Twitter hesabından yeni bir videolu paylaşım gerçekleştirdi. Kılıçdaroğlu, “Hala koordinasyon sağlanabilmiş değil. Çadır ve tuvalet yok. Bugünü asla unutmayalım halkım” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu: Bu ülkenin yeni bir dirliğe ve düzene ihtiyacı var
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, deprem bölgesi Şanlıurfa ve Diyarbakır ziyaretlerinin ardından Twitter hesabından gerçekleştirdiği videolu paylaşımda şu noktaları kaydetti: ” Enkazdan kurtulanlar, öldürücü soğukta sokaklarda can cana vermiş direniyorlar. Hala koordinasyon sağlanabilmiş değil. Çadır ve tuvalet yok. Bugünü asla unutmayalım halkım. Düşen yerde kalmasın, mazlumun hakkı divana kalmasın. Bu ülkenin yeni bir dirliğe ve düzene ihtiyacı var halkım. Hepimizin zihniyeti değişmek zorunda. Önümüzdeki yol çok uzun olacak. O yol çok engebeli, tırmanışımız çok dik olacak. Öyle dedikleri gibi 1 yılda gitmemiz gereken yere varamayız. Geçici çözümlerle idare edemeyeceğimiz bir noktaya geldik. En önemlisi de bizi biz yapan değerlerimiz zarar gördü halkım. Arsızlık, hırsızlık, rant kavgası, bencilliği derhal bitirmeliyiz. Bunlar Türkiye’nin ruhunu kemirdi. Artık aç gözlülüğün bittiği, kaynakların sadece küçük bir azınlığa değil tüm ülkemize ait olduğu yepyeni bir düzeni getirmek zorundayız. İnanın bu sadece iktidar değişimi ile olmaz. Bize daha büyük bir değişim lazım. Zarar gören her bir değerimizi bir bir tamir ederek çok güçlü bir değişim yaratmalıyız. Güçlü bir sosyal devleti, vatandaşı için varolduğunu hiç unutumayan bir devleti bu enkazın içerisinden çıkarıp inşa etmek zorundayız. Bunu hep beraber yapacağız inşallah. Bir daha önlenebilir nedenlerden dolayı böylesi bir acı yaşamayalım, bu son olsun. Bu son.”

“ELİMİZDE BİR TEK GENÇLERİMİZ KALDI”

Kılıçdaroğlu, Yüksek Öğretim Kurumları’nın bahar döneminde uzaktan eğitime geçmesi hakkında ise şu detayları ifade etti: “Sakın okulları kapatmayın, sakın. Covid sırasında gençlerimizin ruh sağlığı zarar gördü. Gençlerimize daha çok zarar vermeyelim. Sakın. Elimizde bir tek gençlerimiz kaldı.”

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI’NI ELEŞTİRDİ 

Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamalarda iktidarın depremi koordine edemediğini ancak İletişim Başkanlığı’nın propaganda yaptığını vurguladı. Kılıçdaroğlu, “Ekonomiyi çökertirler, insanlarımız büyük zorluklarla baş başa kalır, İletişim Başkanlığı hemen propagandaya başlar. Şimdi de ‘Asrın Felaketi’ kampanyasını başlatmış. Elinden gelen tek şey hamaset, boş sloganlar, dünya lideri zırvaları. Devleti yönetmeyi bilmiyor, bu kadar basit. Yeter, yorulduk! Gitsin sarayında otursun, millet dayanışma içinde, bıraksın herkes işini yapsın” dedi.

Haber Merkezi 

Bakmadan Geçme