Türkiye’nin kredi notunu yükselten S&P’ye ekonomistlerden yorum: Maskesi düştü!

S&P'nin Türkiye'nin kredi notunu 'B' seviyesinden 'B+' seviyesine yükseltmesine ilişkin ekonomistlerden gelen yorumlar dikkat çekti. Genel olarak, bu adımın 'olumlu bir gelişme' olduğu belirtilirken, "Elbette daha gidecek çok yol var ancak en azından istikametin bile karşılık görmesi güzel" ifadelerine yer verildi. Ayrıca, ekonomistler, "CDS priminin 300'ün altına inmiş olması da bu olumlu gelişmeyi destekliyor" şeklinde ekledi.

Tasarruf Paketi eleştirisi: Ekonomistlerden tepki gecikmedi
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s (S&P), Türkiye’nin kredi notunu ‘B’ seviyesinden ‘B+’ seviyesine yükseltmesine yükselttiğini duyurdu. Kredi notu görünümü ise ‘pozitif’ olarak korunmaya devam ediliyor. Kararın ardından ekonomistlerden ise konuya dair yorumlar geldi.

Ekonomist Serkan Özcan, gelişmeyi ‘güzel haber’ olarak değerlendirirken, daha gidilecek çok yolun olduğunu ama istikametin bile karşılık gördüğünü söyledi. Özcan, şu ifadeleri kullandı:

Ekonomist Serkan Özcan, gelişmeyi ‘güzel haber’ olarak değerlendirirken, daha gidilecek çok yolun olduğunu ama istikametin bile karşılık gördüğünü söyledi. Özcan, şu ifadeleri kullandı:

‘CDS PRİMİNİN SON HALİ DE GELİŞMEYİ DESTEKLİYOR’

Eski Hazine Müsteşarı ve tanınmış iktisatçı Dr. Mahfi Eğilmez, S&P’nin bu kararını sosyal medya platformu X üzerinden değerlendirdi. Eğilmez, kredi derecelendirme kuruluşunun kararını ‘olumlu bir gelişme’ olarak değerlendirdi.

“Standard and Poors’un Türkiye’nin kredi notunu B’den B+’ya yükseltip görünümü pozitif olarak belirlemesi olumlu bir gelişme” ifadelerini kullanan Eğilmez, “CDS priminin 300’ün altına gelmiş olması da bu olumlu gelişmeyi destekliyor” şeklinde konuştu.

‘ÖDEMELER DENGESİ KRİZİ OLASILIĞININ ÖNEMLİ DERECEDE AZALMASINDAN KAYNAKLANIYOR’

Eski Merkez Bankası Başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara da, son dönemde Türkiye’nin kredi notunda görülen iyileşmelerin ödemeler dengesi krizi olasılığının önemli derecede azalmış olmasından kaynaklandığını belirtti. Kara, bu değerlendirmeyi de X üzerinden yaptığı paylaşımla açıklarken şu ifadeleri kullandı:

“Son dönemde kredi derecelendirme kuruluşlarının notumuzu artırmasının en önemli nedeni, ödemeler dengesi krizi olasılığının önemli ölçüde azalmasıdır.”

‘YUKARI DOĞRU TIRMANIYORUZ’

Ekonomist Iris Cibre de kredi notunun yükselmesine dair açıklamalarda bulunurken, ne olursa olsun bunun olumlu bir adım olduğunu belirtti. Konuyla ilgili olarak, “Ekonomik dengelenme sağlandı,
Maliye, para ve gelirler politikası, seçimler sonrası koordine biçimde iyileşiyor” diyen Cibre şu ifadeleri kullandı:

“Ekonomik dengelenme sağlandı, Maliye, para ve gelirler politikası, seçimler sonrası koordine biçimde iyileşiyor.

Arkadaşlar Şu durumu kötülemeye çalışanlara bakmayın Uçurumun kenarından döndük Kredi notumuzun artması hangi seviye olursa olsun pozitiftir Görünümün de pozitif olması, sonraki aşamada tekrar not artırımı anlamı taşır Not artırımı, halkın o an refaha kavuşacağı, zamların maaşlara yansıyacağı anlamı taşımaz Sadece, kredi kuruluşunun, o noktaya gidecek gidişatı gördüğü anlamını taşır En ufak yanlış adımda durur. Evet, spekülatif seviyenin altındayız fakat yukarı doğru tırmanıyoruz.”

HABER MERKEZİ

Türkiye’nin kredi notunu yükselten S&P’ye ekonomistlerden yorum: Maskesi düştü!

Yorumlar kapalı.