Özay Yılmaz

Linçleme

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sosyal medya hayatımıza girdikten sonra az da olsa olumlu katkıları olsa da genelde olumsuz bir katkı yaptı. Öyle ki sosyal medya günlük yaşama yön vermeye başladı. Sanal gerçeklik dediğimiz şeyler sanki gerçek, yaşadığımız hayat sanalmış gibi olmaya başladı.

Sosyal medyanın bu kadar popüler olması bazı kavramları da beraberinde getirdi bunlardan biri de “linçleme” oldu. Takipçi sayısı fazla olan sosyal medya kullanıcıları bunu baskı unsuru gibi kullanmaya başladı. Herhangi bir konuda kendi gibi düşünmeyen ya da davranmayan diğer kullanıcılara kendi takipçileri üzerinden saldırma, hakaret etme bazı zaman da fiziki saldırılara varan baskı yöntemlerini kullanmaya başladılar buna da “linçleme” deniyor.

Fikirleri karşılaştırmak, bilgiye dayalı tartışmalar yapmak yerine kendi gibi düşünmeyenleri linçletme diye bir durum ortaya çıktı.

Hatta garip bir durum da var. Örneğin bir filmde hatalı davranan ya da kötü bir davranışı olan bir meslek sahibi bir karakter varsa anında o meslek sahipleri sosyal medya üzerinden bu saldırıya (linçleme) başlıyor. Filme yapımcıya karşı organize bir saldırı başlıyor. Bu saldırının ana temeli durumun tartışması da değil sadece daha fazla takipçiye sahip olmanın haklı olmaya yeterli olduğu düşüncesi. Oysa ki bu da bir çeşit zorbalık. Benim gibi düşünmüyorsan, bu fikri değiştirmezsen linçlenirsin. Tam anlamıyla bu olgu var.

Bu yazının sonunda benim de böyle bir linçleme saldırısına uğrama ihtimalim var.

Karşılık olarak bu yolu seçme şansım da yok üstelik. Takipçim çok az.

Linçleme

Yorumlar kapalı.