Anfisa Zinyeddin

Anne duası  

Anfisa Zinyeddin

Annelerden konuşmak yazmak ıstedım.Her sefer dunyasını deyışmış Annemı röyamda görduğümde çok mutlu oluyorum.Röya sankı o dünya ile bu dünya arasında bır köprüdur değer düşünüyorum. Ama bu körpüde görüşmeyı hakk etmek gerekır . Annelik  en yüce duygulardan biridir.
Bilmeliyiz ki; Sevgili Peygamberimizin ifadesiyle, “Cennet annelerin ayakları altındadır.” buyurarak, cennete giden yolun merhamet ve muhabbet kaynağı annelerimizin rızasından geçtiğini bildirmektedir.
Üzerimizdeki haklarını asla ödeyemeyeceğimiz annelerimize, onlara vazgeçilmez varlığımız olduklarını göstermek, emeklerın karşıgının ödeyeceksede, heç olmasa buna emek vermek , bızım bır evlat kıbı  borcumuzdur 
Aile hayatını korucusu olan annelerimiz,hemde bize mıletın değerlerinı yaşatılmasında, kültürümüzün, geleneklerimizin devam ettirilmesinde yol gösteren ,bılgılendıren bır öyretmendır.Anne sevgisi, sevgilerin en büyüğü, en kıymetlisidir. Annelerimiz, insanın karakterini belirleyen, toplumu şekillendiren toplumun kilit taşıdır. Bızler Sevgiyi, saygıyı, adaleti, merhameti anneleemızden öyrenırız.Hec bır Karşılık beklemeden bızlere emek ve şefkatin gösteren tek varlık annedır. 
Bu dünyaya  bızı getiren ve iyi bir şekilde yetişmemizi sağlayanda yıne Annedır. Şefkat ve merhamet dolu yürekleriyle çocuklarına yol gösteren, bazı durumlarda, babalarındanda cocoklarını koruyan bır melek olan,annelerimizin hakkı hiçbir şeklide ödenılmez.  
Vatanı uğruna canını feda eden kahraman evlatlarımızın bizlere emaneti olan şehit anneleri, gazi anneleri ve anne olma mutluluğunu ve onurunu yaşayan tüm annelerin öz annemız olarak davranmalıyız. Bu bızım hemde bır vetendaş
Olaraq borcumuz. Anne duasını kazanmayı calışın. Unutmayın kı, Anne duası  yaşadıgınız bu güne ve sabah ışık saçan bır mayaktır.

Yazarın Diğer Yazıları