Anfisa Zinyeddin

Kontrolsüz Duygular

Anfisa Zinyeddin

Herşey kontollü olmalı, kontrolsüz duygular, öfkeye dönüşür! Yıne her zaman ön pılan cekdıyım duygularmızdan yazıyorum.Bu günkü günde çok da önemsemedıyımız duygulardan yazmak bence çok önemlıdır. Çünkü çok önemli duygular var ki,  bırıde Affetme duygusudur. İnsanların hatasını affetmek, affetmeyi becermek çok önemlidir.  Hatasız kul olmaz. Affetmesini bilen, affedilmeyi hak eder.

Her defasında hata yapmayı alışkanlık haline getirenleri affetmekte doğru bir davranış değildir. Çünkü affedilmek nedamet gerektirir. Affedilmeyi hak etmeyenleri cezalandırmakta âdaletin gereğidir.Affetmek büyüklüğün şanındandır. Affetmeliyiz, affedilmeyi hak edenleri affetmeliyiz. Affedilecek hatalar olduğu gibi, affedilmeyecek hatalarda var. Şahsımıza karşı yapılan hataları affederiz, ama değerlerimize,  vatanımıza,  bayrağımıza ve inancınıza yapılan hatalar affedilmemeli.

Tabiki affetme duygusu sabrı ve hoşgörüyü gerektirir. Bu bize Allahın bir lutfudur. Hayatı güzelleştirmek için, güzel yasamak, karşılıklı saygı ve sevgi içinde olmak gerekir.Herşey kontollü olmalı, kontrolsüz duygular, öfkeye dönüşür. Öfke felakettir.Felâket insanlığın yok olmasına sebeptir.Dünya bizler için bir imtihan yeridir. Ya kaybedilir, yada kazanılır.Öfkesine hakim olan, hoşgörülü ve birbirlerine saygılı insanlar kazanırlar.Öfkesine yenik düşen, insanları hor ve hakir görenler kaybedenlerdir.Sizin en hayırlınız en iyiniz, başkalarıyla iyi geçinen ve başkalarınında kendisiyle iyi geçindiği insandır diyen bir Peygambere layık ümmet olma şerefini taşıyanlardan olmamız dilek ve temennisiyle dünya yolculuğunda hayırlı yolculuklar diliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları