Anfisa Zinyeddin

Para ve makam, insanlığın önünde engel olmamalı!

Anfisa Zinyeddin

Empati ve anlayış, iyi bir insan olmanın temel taşlarından biridir. Biraz düşünmek gerekir. Acaba, benim yaptığım hareket ve söylediğim söz karşımdaki insanın kalbine dokunurmu?
İyi niyetli insanların niyetini istismar etmemeliyiz. Maalesef genellikle böyle olmuyor.
Saygı ve hoşgörüyü birine göstermek ve onu sevdiğini ona hissettirmek bazı insanlarda hiç yok gibi. Olsa bile onu çıkarları için kullanır.Para ,madıyyat ön pil ana cıkyo. Para insan hayatının yaşanması ıcın çok önemlı bir aracdır. Ama bu aracın direksiyonu bizim elimizde olmali . 
İnsanlık,yardımlaşma ve cömertlik atalarımızdan bize bir mirastır. Bu mirası bizden sonra gelenlere aktarmalıyız.Her birimizin içinde doğruluk ve güvenirlilik duyguları olmalıdır. Güvenirlilik duygularının bitmesi, insanların hayattan kopması demektir. O zaman insan, yanlız kalmak istiyor, insanlardan kaçıyor. 
Bu duygu anne sütü gibi insandan insana geçer. Önce güvenirsin, sonra inanırsın,sonra yapılan iyiliği minnettarlık ve şükran duyma vesilesi kılarsın. Buda insanlığın pık noktasıdır. Yapilan iyiliği bıle borç gibi düşünen insanlarda vardır. Bu düşünce insanların birbirine güvenini kaybettirir, herşeyi maddiyata dönüştürüyor.Herşey maddiyat olunca, insanların dilinde tek söz para, herşeyi para ile alacağını düşünüyor. Ama çok önemli duygular var ki, onları para ile satın almak mümkün değildir.Bunu unutmayarak yaşamalıyız. Para ve makam, insanlığın önünde engel olmamalı!!

Yazarın Diğer Yazıları