Anfisa Zinyeddin

Yaşamı severek güzelleştirmek gerekir

Anfisa Zinyeddin

Doğru insanı bulmadan önce, doğru insan olmak önemlidir. Bugüne kadar kurduğumuz arkadaşlıklar sağlıksızsa, bunun için kendimizi suçlamak zorunda değiliz. Sağlıklı arkadaşlıklar kurmak, günümüzde oldukça zor hale gelmiştir. Herkes birbirini aldatmakla ve yalan söylemekle suçluyor. Herkes, birbirinden şüphe ediyor. Sanki içimizde bir korku var; komşumuzun başına gelen kötü bir olayın bizim de başımıza geleceğinden korkuyoruz. Korkunun olduğu yerde gerçek bir hayat sürmek zorlaşıyor.

Arkadaşlık, genellikle doğal olarak gelişen, ne zaman ve nasıl başladığını bilemediğimiz bir süreçtir. Arkadaşlık, çok güzel ve özel bir duygudur. Her zaman seni dinleyecek birine ihtiyaç vardır. "Arkadaşını söyle, kim olduğunu söyleyeyim" atasözü bu durumu çok güzel özetler. Bence kişi, kendisine uygun biriyle arkadaşlık kuracağı için, arkadaşını tanıdığımızda o kişiyi de tanımış oluruz. Ancak önce insan, kendisiyle arkadaş olmalıdır. Eğer kendinle arkadaş olamıyorsan, başkasıyla da asla olamazsın. Çünkü bazen arkadaşına bile söyleyemediğin konular olur.

Arkadaşlara ve dostlara insan olarak her zaman ihtiyaç vardır. Eğer arkadaşın yoksa "Ben nerede hata yaptım?" diye düşünmelisin. Çünkü egosu yüksek ve bencil insanların arkadaşı olmaz. Dünyayı yalnız paylaşmadan yaşamak çok zordur. Güzel arkadaşlara her zaman ihtiyaç duyarız.

Sağlıklı arkadaşlık kurabilmek için dürüst, nazik, anlayışlı, destekleyici ve pozitif olmak gerekir. Biraz daha açmam gerekirse; arkadaşınızın gelişmesini, mutluluklarını, zorluklarını ve başarılarını paylaşmalı, size ihtiyaç duyduğunda her an yanında olmalısınız. Gerçek arkadaşlık budur: Paylaşarak yaşamak ve yaşamı severek güzelleştirmek gerekir.

Yazarın Diğer Yazıları