Gülşah Elikbank

Biraz İyimserlik İyi Gelir

Gülşah Elikbank

Her fırsatta zorluğu gören bir karamsar mısınız? Yoksa her zorlukta bir fırsat yakalayan iyimser mi? Beni takip edenler artık iflah olmaz bir iyimser olduğumun farkında. Bu iradenin iyimserliği, bilinçli seçimi. Yani toksik bir pozitiflik değil benimki. Peki iyimserlik insana uzun vadede ne sağlar?
 
-Her şeyden önce size yaşamak için umut verir.
-Yaşadığınız stresin seviyesini azaltır.
-Duygularınızı daha rahat kontrol edersiniz.
-Öz saygınız daha yüksek olur.
-Verimliliğinizi arttırır.  
-Daha dengeli biri olmanızı sağlar. 
-İç huzurunuzu yükseltir. 
-Hayallerinize inanmanızı sağlar. 
-Sizi daha çok gülmeye sevk eder.
-İlişkileriniz daha sağlam olur. 
-Kendinizi daha rahat ifade edebilirsiniz. 
-Zihinsel olarak daha esnek olduğunuz için yeniliklere daha açık olursunuz.

Bu saydıklarım ve daha fazlası, hiç fena değil, ne dersiniz? Bugün hayata, yaşadığımız güçlüklere, kalp kırıklıklarımıza daha iyimser gözle bakmayı deneyelim mi? Her tutum gibi iyimserlik de istenirse öğrenilebilir. Ne kaybedersiniz ki? 

Size modunuzu biraz yükseltecek bir de festival önereyim o zaman… 31 Ağustos – 18 Eylül tarihleri arasında dördüncüsü düzenlenen İstanbul Uluslararası Oda Müziği Festivali, dünyaca ünlü sanatçıların konserlerine ve söyleşilerine ev sahipliği yapacak. Festival konserleri kapsamında, birçoğu ilk kez ülkemize gelen CelloDuello; Villa Musica; Vincent Mussat, JoëChristophe ve Nil Kocamangil; Baltık Gitar Dörtlüsü; SONICO; TambucoPercussionEnsemble; LudmilAngelov ve Anadolu Nefesli Beşlisi ile QuatuorEbène, CRR Konser Salonu ve Baruthane’de müzikseverlerle buluşacak. Klasik müzik sanatçılarının sevdiği diğer müzik türlerini keşfederek onları daha yakından tanımayı hedefleyen ve Metrohan’da gerçekleşecek OFF-THE-RECORD söyleşilerinin bu yılki konukları, Villa Musica; JoëChristophe ve Vincent Mussat; TambucoPercussionEnsemble ile Anadolu Nefesli Beşlisi ve LudmilAngelov olacak. Konservatuvar öğrencilerini dünyaca ünlü isimlerle buluşturmaya büyük önem veren festival, “İlham Veren Buluşmalar” adlı söyleşi serisinde ise Prof. Jens Peter Maintz, Prof. JoëChristophe ve Prof. RickStotijn’i CRR Konser Salonu’nda ağırlayacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Dairesi Başkanlığı’nın destekleriyle düzenlenen 4. İstanbul Uluslararası Oda Müziği Festivali’nin ücretli konserlerinin biletleri Biletix’ten; ücretsiz konser, söyleşi ve atölyelerin biletleri ise 28 Ağustos’tan itibaren İstanbul Senin uygulaması üzerinden temin edilebilir.


 

Yazarın Diğer Yazıları