Gülşah Elikbank

Eğitimin Önemi

Gülşah Elikbank

Eğitimin pahalı olduğunu düşünüyorsanız bir de cehaletin bedelini hesaplayın, diyeni haklı çıkarıyor ve hep birlikte bunun bedelini ödüyoruz işte.

Sevdiğim bir kitap okuduğumda onu çevremle paylaşıyorum ki onlar da okusun, öğrendiğim şaşırtıcı yeni bilgilere onlar da sahip olsun ve oturup bunları konuşalım. Ama genelde çok azı bunu yapıyor. Zaten çoğunluk okuyor olsaydı ülke bu halde olmazdı. Bu hafta okuduğum Başkalarının Aklı kitabı çok önemli bir konunun altını çiziyor. Bir insan bir konuda karar vermiş, bir inanç geliştirmişse onu akılcı verilerle bu kararı ve fikrinden döndürmek çok zor. Çünkü insanlar kendi fikirlerini destekleyecek görüşleri dikkate alma eğiliminde. Bu da şu an neden hiçbir şey akla, mantığa uygun ilerlemiyor çok güzel açıklıyor aslında. Kimse doğrunun peşinde değil, herkes kendi doğrusunun peşinde.

Romanlarımın ortak temasıdır çocukluk travmaları. İnsan hayatında kendisinin hiçbir hükmü bulunmayan 0-6 yaşın bütün bir ömrünü derinden etkiliyor olması haksızlık değil mi? Çocuksu davranmakla çocuk gibi davranmak arasında büyük fark var. Ben 40 yaşında olup 10 yaşında bir çocuğun güdüleriyle hareket eden çok insan gördüm. Dahası bunun farkında bile değildi çoğu. Çocukluğu elinden alınmış insanlarla dolu etrafımız. Ortak bir yaramız var ve ne yazık ki sarmayı henüz bilmiyoruz. Ben yazdığım her romanda insan ruhunun derinliklerine inmeye gayret ediyorum. Okurlarım da bu çabanın destekçisi. Birlikte edebiyata, sanata sığınarak ilerliyoruz bu hayatta. Tam da bu sığınağa uygun bir etkinlik önermek istiyorum size: “Koku anımsatır” mottosu ve “Koku ve Bellek” ana teması ile 4.Masala Fabrika’da festivali… Yetişkin ve çocuklara yönelik ayrı sahnelerde masal anlatımları, söyleşiler, atölyeler, oyunlar, stand alanları, yeni insanlar ile tanışmak için harika bir fırsat. Laber Organik Kozmetik tarafından düzenlenen ve Torbalı Belediyesinin büyük destekleri ile tüm kente yayılacak olan festival 27 Eylül saat 18.00 de Torbalı da yapılacak kortej ile kenti selamlayarak başlayacak. Metropolis antik kentinde bulunan antik tiyatroda 2 değerli anlatıcının performansı ile açılış yapacak. 28 ve 29 Eylül tarihlerinde Karakuyu Köyü sokakları, okulu, kahveleri ve Laber Organik Kozmetik fabrikası ile tüm misafirlerini ağırlayacak. Üstelik festivalde atölyeler dahil tüm etkinlikler ücretsiz olacak.

Yazarın Diğer Yazıları