Gülşah Elikbank

Güzel Düşler İçin

Gülşah Elikbank

Rüyaların insan zihni ve bedenindeki önemini anlamak için 4 yıllık bir araştırma yaptıktan sonra yazmıştım Uykusuzlar romanımı. Lucid Dream konusu Amerika'da çok farklı ele alınıyor, dahası rüyalar ruhun iyileşmesi için bir anahtar gibi kullanılıyor ve zamanla daha çok kullanılacak. Uykusuzlar romanımın içinde bir  Rüya Okulu açılıyordu ( ki bir gün açmak hayalim) O okuldaki bilginlerden biri kahramanımıza şöyle diyordu: 
“Sizde eksik olan şey inanç... Dinden söz etmiyorum burada. İç huzurunuz yok, sürekli bir arayış halindesiniz. Teslimiyetiniz yok. Oysa etrafa gören gözlerle bakınca, her şeyin apaçık ortada olduğunu görebilirsin. 
İnsan zihni ne görmek istiyorsa onu görür. Neden dünyada olduğunuz sorusuyla o kadar meşgulsünüz ki, hedefe sürekli bakmaktan kör olmuşsunuz. İnsanlık kendi içindeki büyüyü yitirdi. Sezgilerinin yerini akla, duygularının yerini mantığa bıraktı ve her şey kaosa dönüştü. İnsanlar yalnızca gördüklerine inanmaya başladı, oysa insan yalnızca inandığı şeyi görebilir...”
Ne dersiniz? Usta bilginin söylediği gibi, eksiğimiz saf bir inanç olabilir mi? Hayatın anlamına dair ve yaşamın gerekliliğine dair? Yapılan son araştırmalar insan zihninde inanca dair özel bir bölge olduğunu işaret ediyor bize. Yapı gereği bir şeylere tutunmak zorundayız belki de ama bu herkes için din olmak zorunda değil. Sanat da böyle bir gereksinimin sonucudur aslında. Madem öyle, size güzel bir etkinlik önereyim ki düşleriniz beslensin. 
Avrupa müziğinin yeni ve başarılı seslerinin Türkiye’den müzisyenlerle bir araya geldiği Sound of Europe Festivali, üçüncü yılında hız kesmeden müzikseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Avrupa Birliği Yaratıcı Avrupa Programı tarafından desteklenen Avrupa Birliği Ulusal Kültür Enstitüleri ağı EUNIC girişimi ve Kadıköy ile Çankaya Belediyeleri’nin katılımı ile hayata geçirilen Sound of Europe Festivali bu sene 14 ve 15 Eylül 2024’te İstanbul Kalamış Atatürk Parkı, Ankara Çankaya Ahlatlıbel Atatürk Parkı ve İzmir Bostanlı Seyir Terası’nda bir kez daha ücretsiz olarak müzikseverlerle buluşacak. Avrupa ile Türkiye arasında sanatsal ve müzikal bir buluşma noktası ve bir kültürel değişim platformu olmayı hedefleyen Sound of Europe Festivali, iki gün boyunca üç kentte eş zamanlı gerçekleştirilecek konserlerle yeni seslere ve projelere bir kez daha ev sahipliği yapacak.
Geçtiğimiz yıl İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katılımı ve EUNIC’in üye ülkelerde gerçekleştirilecek kültürel projeleri desteklemek adına oluşturduğu “EUNIC Cluster Fund” desteğiyle İzmir’e de uzanan Sound of Europe Festivali, üçüncü yılında da İstanbul ve Ankara’da gerçekleşecek konserlerin yanı sıra, İzmir Bostanlı Seyir Terası’nda müzikseverleri iki gün sürecek konserlerde bir araya getirecek.
 

Yazarın Diğer Yazıları