Gülşah Elikbank

Mitoloji Film Festivali Gün Sayıyor

Gülşah Elikbank

Uluslararası Mitoloji Film Festivali’nın açılışı (UMFF) 3 Ekim Perşembe günü Smyrna İzmir Agora Ören Yeri’nde davetlilerin katılımıyla yapılacak. Aynı gün saat 20.30’da Karaca Sineması’nda Asteriks & Oburiks filmi gösterilecek. İlk yıl İzmir’de başlayan festival bu yıl İzmir merkez olmak üzere, Manisa ve İstanbul’da da sanatseverlerle buluşacak. Festival, etkinlikleri 4 ve 5 Ekim’de Konak Sanathane ve Urla kent tarihi ve Arşivi Müzesinde, 7 Ekim’de Manisa’da, 9 ve 10 Ekim’de de İstanbul’da sürdürecek. T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü desteğiyle TÜMAV Vakfı hayata geçen festivalin bir özelliği de tüm film gösterimi ve söyleşilerin halka açık ve ücretsiz olması.
Uluslararası Mitoloji Film Festivali, alanında yerli ve yabancı filmleri bir araya getirirken; söyleşi, panel, gastronomi etkinliği, sergi ve müzik dinletisi yapılacak. 
Festivalin danışma kurulunda yer alan Doç. Dr. Yasemin Polat, Prof. Dr. Akın Ersoy, Prof. Dr. Pınar Fedakar benim de katılımımla, 4 Ekim günü Konak Sanathane’de Mitolojide Ana Temalar söyleşisi yapacak. 
Açılış günü Smyrna İzmir Agora Ören Yeri’nde Sibel Önbaş ve Mehmet Gülümser, Zeytin ve Üzümün Mitolojik Hikayesi’ni anlatırken tadım da yapılacak” dedi. Elikbank, “Festivalde bu yıl, bir de uzun metraj film senaryo yarışması yer alıyor. Türk mitolojisine ait öğelerle yazılmış ve ön elemeden geçmiş senaryolar jüriye teslim edildi.. Ödül, 6 Ekim’de Urla’da Necati Cumalı Anı Evi’nde düzenlenecek törenle takdim edilecek. Aynı gün Ülgen ve Mergen Ödülü de sahiplerini bulacak. 
Bu yıl da söyleşi ve panellerde çok değerli hocalarımız yer alıyor. Türk Mitolojisi Bize Ne Anlatıyor?, Mitolojide Aşk Teması gibi söyleşilerden sonra birbirinden güzel filmlerin gösterimlerini yapacağız” dedi. İşte festivalde gösterilecek filmler: Festivalde bu yıl şu filmler gösterilecek: Ormanın Şarkısı: Mavka, Aşk Her Yerde, Narsistle Aşk, İkizler Takımı, Köylüler, Dali’yi Beklerken, Çocuk ve Balıkçıl, Asteriks ve Oburiks. 
Festivalin bu yıl birçok destekçisi de var. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Urla, Konak ve Manisa Büyükşehir Belediyesi, keza Gain Tv, Biletinial, Iva Natura, UKEB Okulları, Tınaztepe Üniversitesi. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Kültür Müdürlüğü de. İstanbul’dan Ozza Medya ekibi de tasarımlar için oldukça özen gösterdi. Bir festival el birliği ile büyüyor, bundan güzel ne olabilir. 
 

Yazarın Diğer Yazıları