Gülşah Elikbank

Zamanın Karşısındaki İnsan

Gülşah Elikbank

"Biraz zaman geçsin her şeyi unutacaksın, biraz zaman geçsin her şey seni unutacak..." Her son içinde bir başlangıç ve her başlangıç bir son barındırır. Hayat bu iki uç arasında; mutluluk ve göz yaşı arasında bir yerdedir. Albert Camus’un söylediği gibi, elbette insandan yanayım çünkü düşüşünü gördüm... Düştüğü yerden canı yanarak ama gülümseyerek ve inadına, daha iyi biri olarak kalkanlara selam olsun.
Oysa hayatınızda önemli bir şey oluyor, eliniz telefona gidiyor ve onu ilk anlatmak istediğiniz kişinin artık hayatta olmadığı gerçeğiyle aniden yüzleşiyorsunuz. Yaşamın ne olup ne olmadığı böyle anlarda kavranıyor belki de... Yunus Emre’nin söylediği gibi; Dünya bir penceredir. Her gelen baktı geçti. Her şeyin geçici olduğunu bildiğimiz halde ne kadar ciddi bir oyunun içindeyiz değil mi? Herkes rolünü ne kadar önemsiyor. Yarın hayatta olup olmayacağımızı bile bilmezken, sonsuz ömrümüz var gibi planlar yapıyoruz. Ama işte bir an geliyor, birinin yokluğu kalbinize fena çarpıyor. O zaman tek teselliniz, herkesin ve her şeyin yeniden buluşacağı bir başka zamanın hayali oluyor. Büyük acıların büyük cümleleri olmuyor. Sessiz, derinden, kendi içinizde tüketiyor bazı kederler sizi. Onları unutmak için gülüyorsunuz, hayat sizi gülmekten öldürecek kadar komik çünkü...
Yaşamın içinde sahiden var olmak, yok olacağını bilmekle mümkün, ne dersiniz? Sevdiklerinize henüz fırsatınız varken bunu hissettirin, varsın anlamasınlar ama sizin içiniz hafifleyecektir. Peki uğruna çalıştığımız şeylerle, uğruna yaşadığımız şeyler arasında büyük bir fark var, hiç düşündünüz mü bunu? Düşündüğünüz zaman; değişmeniz gerekebilir...  İyimserlerin gerçekleri görmekten kaçtığı düşünülür. Oysa bu dünyada iyimser kalabilmek büyük cesaret ister. Her gün yaşanan felaketleri, kötülükleri görüp yine de her yeni doğan günde bir umuda tutunmak, insana inanmak cesurların işidir. Karanlık ve aydınlık arasındaki savaş hiç bu kadar belirgin olmamıştı. Artık yerinizi belirlemek zorundasınız. Dünya sizden değişim bekliyor. Eğer ışık olmayı seçecekseniz; iradenizi güçlendirmeniz ve kanatlarınızı her türlü kırılmaya, hırpalanmaya hazırlamanız gerekiyor. 

Yazarın Diğer Yazıları