Mesut Nöbetçigil

Teselli edeyim derken

Mesut Nöbetçigil

Yakışıklı dostum bir kadını çok sevdi. Gelecek planları bile  yapıyorlardı. Her anları birlikte geçiyor, birlikte tatillere gidiyorlardı. Günün sonunda bizim aşık hastalandı. Bir süredir de  işleri yolunda gitmiyordu. Aşk uğruna  eski arkadaşlarıyla dostluğunu "maslahatgüzar" seviyelerine indirmişti, olsun. O benim hala kıymetlim. Uğruna herşeyi  göze aldığı   kadın sırra kadem bastı,  görünmez oldu adeta. Hastaneye ziyaretine bile  gitmedi. Bunları niye mi anlatıyorum? Zira "hayatını düzene sok" diye  beni gagalıyan iyi niyetli çevremdekiler de okuyor bu satırları.

Hayatımızın bazı kısımlarını saklamak için çok uğraşırız, en yakın arkadaslarımızdan bile. Nadiren açıldığımızda da aslında  o sırları gözümüzde büyüttüğümüzü anlarız.
Peki benim neyim var? Yeşil Pasaport, deniz  manzaralı ev, bankadaki emekli maaşım, dolabımdaki  gömlek, elbise vs. ve döküntü olmayan bir kaç parça eşya, araba ve de  en önemlisi dostlarım. Vallahi bana yetiyor. Benim hayatım süper. Ağlamıyorum, ağlasam bile bunlar sevinç gözyaşları. Sizi dinleseydim şu an küçük bir eve takılıp kaprisli bir kadının isteklerini yerine getirmeye devam ediyor  olabilirdim.
Bense 365 gün 24 saat dünyanın tadını çıkartıyorum. Hem ne malum yaşlılıkta kimin kime yardımcı olacağı? Teşekkür ederim Tanrım.

Şutlanmış arkadaşı teselli ederken nereden nereye geldi konu Annem sağ olsaydı bu yazıya çok kızar söylenir dururdu "Oğlum milletin kafasını karıstırma ! "

İyi bir ilişkinin  sırrı beraber sosyallesebilmek seks ve tabiki kimse kusura bakmasın ama bir buçuk tereyağlı iskenderdir. Beraber şismanlıyamıyacaksak biz o ilişkiyi  ne yapalım .Bizim gibi düşünmüş olan varmı bilemedim amaç kilo almak degil ama bir iliskideki yiyecek alıskanlıkları faktörünü dikkate almak şart . Çok şükür.Aynı zamanda şişkinlik  yapmayan glutensiz aşkların yaşandığı gluten hassasiyetine sahip insanlarda  olabilirdik.
Ya hoşlandığınız insan acı sevmiyorsa Size pek birsey ifade etmiyor olabilir ama Adana veya Urfa yöresindeki vatandaşlarımız icin bu fındık lahmacun boyutunda bir felaket olabilir .Kimse  ölmez  ama araya anlamsız soğukluklar girer Bu korkunç ihtimali elemek için Benim gibi acı  biber ve sos severden izin alıp ben kebapçıya gidiyorum.Zira çok acıktım.

Giderayak nasihatte vereyim mi? Aslında bu devirde  kimsenin nasihatede ihtiyacı yok mazallah başınıza birsey gelir.Her birinize tek tek  teselliye gelemem burada bulunsun.
Zamanla insan neyi farkediyor ?Aslında yalnızsın tek başınasın yürümekte olduğun yol yalnız senin yolun yola dahil olanlar oluyor yoldan çıkanlar oluyor .Yolda sorun çıkaranlar oluyor.Ama biliyormusun hepsi geliyor ve geçiyor.O yolda kim kalıyor biliyormusun, sevinçlerin  kederlerin kahkahaların ve gözyaşlarınla yalnızca SEN.

Yazarın Diğer Yazıları