Tuğrul Emre Kaya

16 Temmuz Nesli

Tuğrul Emre Kaya

15 Temmuz mücadelesi dershane olaylarına dayanır. Mit krizi, 17/25 derken sonrası yokuş aşağı. Hiç unutmam, dershaneler kapatılırken o zamanlar cemaat görünümlü olan fetöye sosyal medyada saydırırken ve fetöcü milletvekili ile tartışırken Dönemin AK Parti İl Başkan yardımcıları arayıp, ‘’sert yazı yazıyorsun, yarın bizimkiler cemaatle barışır, olan sana olur’’ demişti. Sonrasında Binali Yıldırım’ın belediye başkanlığı seçimlerinde, içerisinde Ak Parti İzmir Seçim İşleri Başkanının da olduğu fetö toplantısında Binali Yıldırım’ı desteklememe kararı aldıklarını öğrendiğimde bunu parti üst düzeyine bildirmeme rağmen o seçim işleri başkanı ile seçime gidilmişti. O fetöcü değil sen yanılıyorsun dedikleri kişi 15 Temmuz’dan sonra hüküm giydi. Böyle bir sürü olay sayabilirim, aldığım tehditler, işlerime saldıralar vs..

Bu yazdıklarım belki de bir çoğunuzun başına gelen klasik olaylar. Asıl hikâye 15 Temmuz’dan sonra başlıyor. 16 Temmuz siyasetçileri, bürokratları, müdürleri, dava adamları, iş adamları ve sivil toplum kuruluşları. Mantar gibi birden çıkmaları, sanki ganimet paylaşır gibi fetöden kalanlara çökme, ele geçirmeleri. Platform ve mücadele dernekleri adı altında sivil toplum dernekleri kurmaları, muteber iş adamları dernekleri ve vakıfların içerisinde kamuflaj olmalar, siyasi rakiplerini fetöcü diyerek ekarte etmeler, bağışlarla fetö listelerinden isim sildirmeler, şimdinin en büyük fetö düşmanlarının oluşturduğu nesile 16 Temmuz nesli diyoruz.

Münafık bir yapılanma olan bir cemaat yapılanmasından terör örgütü haline gelen fetönün yerini şimdi münafık müdürler, münafık bürokratlar, siyasetçiler aldı. Bir örnek vermem gerekirse, hükümete yakın bir eğitim sendikasına bağlı bir okul müdürünün, okulda en büyük kavgalı olduğu kişiler sözde kendisi gibi hükümete yakın olan ve aynı düşüncede olan öğretmenler ve veliler. Veliler isyan ediyor, bizi partiden ve hükümetten soğuttun diye.

Mücadele ve tespit kolay. Silsile gibi, ardışık sistemde olduğu gibi ‘’Kollayan ve koruyan kim’’, ‘’15 Temmuz’a kadar idareci iken ne mesajlar verdi, cemaatciacılarla arası nasıl?’’ ‘’Kapatılan soruşturma dosyalarında hangi fetöcüler var’’ ‘’Uyapta’ki dosyalarında hakim, avukat ve savcıların fetö ilişkileri’’ gibi tespitler bize bu yapının çökmesini sağlayacaktır. Bu süreçte uçkuruna sahip çıkan, para, şehvet, güç zaafı olmayan kazanır. Ama sosyal medyadan, ‘’biz meydandık, siz yoktunuz’’ , ‘’kriptolar, hainler vs…’’ gibi yazıp çizmelerle ancak nefsini tatmin edersin.

15 Temmuz kahramanları tankların altında şehit oldular, vuruldular. Sende mücadele ederken, bir kaç mahkeme, bir kaç ay cezaevinde kalmayı göze alamıyorsan mücadele etme. Ticaretine, itibarına saldıracaklar diye korkma! Rızkı veren Allah… Hak davanda zindanları göze alamıyorsan Halisdemir’in adını ağzına alma. Onlarında evladı, anası, babası vardı. Kendini de kandırma arkada kalanlar var diye. 15 Temmuz destanı, mücadelesi bitti mi, asla. Şimdi 16 Temmuz Nesli ile mücadelede.

Kulisler

Ağustos ve Eylül Valiler kararnamesinde, İzmir Valisinin değişeceği konuşuluyor. Öteki yandan AK Parti’de İlçe Başkanları revizyonu gündemde. Seri bir şekilde başkan ve yönetim değişiklikleri gelebilir. Ankara’da ise Tarım, Milli Eğitim ve Ticaret Bakanının önümüzdeki haftalarda değişeceği konuşuluyor.

İzmir’e bir Bakan mı geliyor?

Eyüp Kadir İnan’ın Gençlik Spor Bakanı olacağı, gençlerin alt yapıdan her branşta olimpiyatlara hazırlanması için kurulacak yeni sistemde Bakanın İzmir Milletvekili Eyüp Kadir İnan olacağı siyasi kulislerde dillenmeye başladı.

Yazarın Diğer Yazıları