Tuğrul Emre Kaya

Acil Yasa Aranıyor

Tuğrul Emre Kaya

Yıllardır söylemekten ve rapor yazmaktan sıkıldığım en büyük mesele, AK Parti yöneticilerinin tabandan ve sivil toplum kuruluşlarından aldığı raporları analiz edememesi, bu analizi doğru yorumlamadan ve kendi kişisel görüşüne göre Cumhurbaşkanına rapor özeti diye sunması.

İletişim başkanlığı ve Tanıtım Medya Ekipleri ise Padişahım çok yaşa ve Zatı Aliniz daha iyi bilir diyerek kendi kariyer ve düzenini koruma derdine düşünce yine yanlış anlaşılmalara mahal veren ve toplumda büyük üzüntülere yol açan yasalar yürürlüğe girmekte.

Sokak Hayvanları Yasasını anlatamayan ve herkesçe katliam yapılacak algısı oluşturan, çocukların dünyasında bile hayal kırıklığına sebep olan bu yasada neler anlatmalıydı, neler eksikti gelin hep beraber maddeler halinde sıralayalım.

Hayvanların katledilmesi diye bir şey var mı, yok mu? Yanlış anlayan ya da kraldan çok kralcı olan belediye başkanları kafasına göre zehirler ise ne olacak? Yasada bunun cezası neden yok?

İdam yasası gelmeden bu yasanın gelmesi vicdanları kanattı. Bir tecavüzcü, caniye uygulanmayan uyutma neden hayvanlara uygulanıyor?

Başta milletvekilleri olmak üzere, gönüllülükten başlayıp sokakta her hayvanı bir kişiye zimmetlemek ve sorumluluk vermek daha doğru olmaz mıydı?

Belediyelerin gerekli altyapıyı sağladıktan sonra ve özel barınak açmak isteyenlere devlet desteği verdikten sonra bu yasayı geçireydiniz olmaz mıydı?

7’den 70’e herkesin ilgilendiren bir konu için referandum yapsaydınız olmaz mıydı?

Geçen yazımda 6284 Kadını Koruma Kanununun kötü niyetli kullanılıp, okul müdiresinin kendini şikâyet eden bir veliye karşı koruma tedbiri çıkartıp okula girmesini engellettiğini yazmıştım. 6284 yapılırken eksik, aceleci ve şovenist bir yaklaşım ile yapıldığı için hem kadın cinayetlerini artırmış hem de aile içi huzursuzluğu artırmıştır. Peki bu acelecilik neden? Hayvanları korurken zulüm yapılmayacağı kesinliği var mı? Yine acele, yine hazırlıksız bir yasa ile karşı karşıyayız.

İşin en trajikomik kısmı ise AK Parti’yi savunmak için ekranlara Buket Aydın gibi iki tarafında sevip kabullenemediği gazeteciler çıkıyor. Nagehan Alçı, Hilal Kaplan travmasını yeni atlatmışken Buket Aydın hiç kaldırılmaz.

Dipnot : Oturduğu sitede, apartmanda evcil hayvan beslemesi yasak olan, hayatında bir kere barınağa gitmemiş olan, sokaktaki bir canlıya bir tas su, bir parça ekmek vermeyen, aksesuar diye süs köpeği taşıyan ama en çok tweeti atanlar konumuz dışıdır.

Yazarın Diğer Yazıları