Tuğrul Emre Kaya

Aynı tas aynı hamam

Tuğrul Emre Kaya

Siyasette, özellikle AK Parti cephesinde değişimi göremiyoruz ve değişmesi gerekenlerin atamalar yaptığına şahit oluyoruz. Bir başarısız genel başkan yardımcısı, diğer başarısız belediye başkan adayına yeni görev tevdi ediyor. Adeta, başarısızlığını taçlandır, kazandıklarımızı da kaybettir dercesine. Hâl böyle olunca, tasın da hamamın da aynı olduğunu müşahede ediyoruz maalesef. Sorun kaybedilen yerler ya da oy kaybedilen yerler ise neden kaybeden siyasetçiye yeni görev veriyorsunuz. Aynı hamam da aynı tasla yıkananlar birbirini paklar diyerek konuyu fazla uzatmak istemiyorum.

Diğer yandan yerel siyaseti takip ettiğimizde karşımıza başarısız muhalefet, ilgisiz ilçe başkanları ve teşkilatları çıkıyor. En son örnekten başlayacak olursak, Çeşme’deki konser krizinde ne AK Parti Çeşme ilçe başkanından ne de meclis üyelerinden bir sitem bir açıklama gelmedi. Vandi ile anlaşma yaparken sözleşme yapıldı mı? Yapıldı ise nerede, nasıl konser vereceği bilinmiyor muydu? İptali için tazminat ödeyecek mi? Çeşme yangınında ortalıkta olmayan, Denizli’yi kurtarma, yüceltme için yapılan reklam ve pr çalışması mı? Diye soramadılar.

İlçe Belediye başkanları yüzüncü gününü doldurduğunda ilçe başkanları yanlarına meclis üyelerini alır, fotoğraflarla, belgelerle 100. Günü değerlendirirdi. Demek ki ilçe başkanı oldukları ilçenin belediye başkanlarından memnunlar ki, gerek duymamışlar. Siyasette bu davranışta bir inceliktir. Takdir etmek, iyi yapılan şeylere muhalefet etmemekte bir erdemdir. Bu erdemlerinden !!! dolayı ilçe başkanlarını kutluyorum. Karabağlar son meclis toplantısında CHP’nin tüm önerilerine ‘’bizim içinde uygundur’’ demek suretiyle onaylamak bunun bir örneği olsa gerek. Hatta kadına yönelik şiddet konusunda CHP’nin salvosuna, Ak Parti’nin çıkarmış olduğu kadını koruma kanunu ve kadına pozitif ayrımcılık kanununu bile söyleyemeyip gol yiyen bir Ak parti grubu vardı. CHP’nin Nazım Hikmet’i andığı toplantıda ise Ak parti grubundan biri de çıkıp diyemedi, Sayın Başkan Nazım Hikmet’e vatandaşlığını verip iade itibarını biz verdik…

Meclis üyelerinin %80 ’i yeni oldukları için şu an da tek dertleri meclis üyesi kartlarının gelmemesi, belediye otoparklarına giriş yapamamak olduğu için mazur görüyoruz.

30 İlçe başkanı, 30 Tanıtım ve Medya Başkanı, yüzlerce meclis üyesi ve mahalle başkanı ile koordineli hareket edilse, WhatsApp grubunda herkes çevresinde, mahallesinde, ilçesinde gördüğü eksikliği 1 cümle ile yazsa en az 10 sayfalık basın bülteni çıkar.

Bu yazımda Karabağlar’dan ve Çeşme’den örnekler verdim, diğer ilçelere başka yazılarımda yer vereceğim. Ama genel olarak, hazırlıksız, gündemi takip edip kendi aralarında münazara yapmadan toplantılara katılıyorlar diyebilirim.

UYARI: Milli Eğitim idarecileri ve hükümete yakın sendika temsilcilerine ;8 sene geçmesine rağmen, resmi olarak anma törenleri düzenlenmesine rağmen okullarda 15 Temmuz’un ne olduğunu bilen öğrenci yok. Daha Ömer Halisdemir’i tanıtamadınız çocuklara. Anma törenlerinde lokma, pilav, ayran dağıtana kadar okullarda bilgilendirici notlar dağıtın. İnanın, törende vekillerle 2 kare foto çekmekten daha faydalı olacaksınız. Andık, bitti ile olmuyor bu işler.

 

Yazarın Diğer Yazıları