Tuğrul Emre Kaya

Kırgın Çiçekler 

Tuğrul Emre Kaya

Siyaset arenasında güçlü kadınların olması, bu gücün şefkat ve tevazu ile bir kuşun kanadı gibi dengeli olması yarınlar için bana hep umut olmuştur. 90'lı yılların şişman, omuzdan askı kemerli takım elbiseleri ve hep goygoycu siyasetçilerinden bıkmış biri olarak mecliste kadın siyasetçileri görmek mutlu ediyor.  

İzmir siyasi tarihinde bir çok kadın vekiller çıkardı.Benal hanımefendiye kadar gidip sıkıcı bir tarih bilgisine boğmak değil niyetim. Işılay Saygından gelen bir geleneğin devam etmesi, sadece vekil düzeyinde değil bir kadın Bakan olarak İzmir'in anılması gururunu yaşamak istemek asıl niyetim. 

Önümüzdeki dönem ne gösterir bilinmez ama şimdiki mevcut vekillerden 2 kişi dikkatimi çekiyor. Sayın Çankırı ile Bursalı. Sayın Çankırı 1. Bölgeden seçildiği listede 2.Bölgeden devam etmekte ve arada yerel siyasete girip aday olunca hem kendini yordu hemde yıprattı. 

Bence çok büyük bir potansiyeli olmasına rağmen gerek teşkilatlardan gerekse yol arkadaşları tarafından vefasızlığa uğrayan Sayın Şebnem Bursalı ise gönlü kırgın, incinmiş ve başlıkta ifade ettiğim gibi bir kırgın çiçek.Zambaklar ıssız yerlerde açar dercesine açmaya devam ediyor ama gövdesi dik,boynu bükük bir çiçek gibide kırgınlığı belli oluyor. 

Basından, Ankara'dan ve ortak dostlardan tanıdığım kadarıyla potansiyelinin %25'ini kullanıyor Şebnem hanım.Bir eline kalemi diğer eline mikrofonu alsa başınıda dik tutsa Alsancak sokaklarından girer, Ödemiş yaylalarına kadar tozunu attırır. İzmir'li olmanın, İzmir siyasetçisinin mirasını taşır ama teşkilat tarafından acaba diyor ve frene basıyor. 

Oysa ki İzmir gençlerinin anaç ruhlu, abla şefkatli, kravatsız, bıyıksız ve sakalsız, şefkatli bir  vekile ihtiyacı var. 

Eylül ayından itibaren İzmir'in tüm okul aile birliklerini ziyaret edip Milli Eğitim ve Ankara ile köprü olacak, ağaç yaş iken eğilir diyerek eğitim ve öğretimin temelinden insanların gönüllerini kazanmaya başlayacak, çığır açacak birisi olma rol modeli ile Sayın Bursalı bu işi çok iyi yapar. 

Savaş gelmekte, kapıya dayanmakta. Aslında Dünyanında sonu gelmekte. Savaşları erkekler çıkarır kadınlar bitirir. AK Parti, İzmir'den 2 Bakan, 1 Genel Başkan Yardımcısı çıkarırsa görün bakalım siyasi haritanın yeni rengini. 

Dipnot:Adanmış bir Cumhurbaşkanı Sn. Erdoğan’a 
dadanmış gruplardan, biz yakınız imajı için etrafında sadece fotoğraf vermek için bulunan partili bir ekipten kurtulması lazım parti içi ameliyat için. 

Oğlum sana diyorum kızım sen anla misali dipnot ile Şebnem hanımda anlamışdır mesajı.

Yazarın Diğer Yazıları