Tuğrul Emre Kaya

Kongreler Er Meydanıdır 

Tuğrul Emre Kaya

Bu hafta AK Parti cephesinde 3 kongre var. Kongreler bir siyasi partinin er meydanıdır. Er meydanında erler olur, coşku olur. Ama maalesef İlçelerde Aday yok. Enteresan değil mi? Fake aday bile yok. Aday yoksa heyecan yok. Heyecan yoksa değişimde olmaz. Değişimin olmadığı yerden de umut çıkmaz. 30 İlçeden en az 20'si değişmesi gerekirken 14 ilçenin değişmeside biraz toparlayacak gözüküyor. Fakat Genel Merkez, Genel Başkan Yardımcıları ve bazı Milletvekillerinin hatasını ödeyen ilçelerde var. Bu hayatın olağan bir kuralıdır, bedeli avam ve halk öder. 

Bu kongreler ve yenilenme süreci, köprüden önce son çıkış. AK Parti'nin oy oranları %25'lere kadar düştü. Şu anda Cumhur ittifakının toplam oyu CHP'nin oyu kadar. Başarısızlığın sorumlusu olan genel başkan yardımcıları, partinin sorumsuz siyasetçilerine partiyi inşa ettiriyor Recep Tayyip Erdoğan. Elbette niteliksiz adamlarla çalışmayı tercih etmeye elbette hakkı var. Ama seçmenin de niteliksiz adamların yönettiği bir partiye oy vermeme hakkı var. En son seçimlerdeki oylar emanetti, sondu. Birçok Büyükşehir Belediye Başkan adayı sadece kendi PR ve reklamı için seçimlere girdi. Yoksa, İsmail Saymaz ve Nevşün Mengü'nün davet edildiği seçim lansmanlarının başka izahı yok. Belediye Başkan adayları kendilerine çalışıp, kendilerini parlatmaya çalıştılar. Seçim sonrası şu ifade sıklıkla dile getiriliyor ise sıkıntı büyüktür: "Genel Başkanına rağmen halk nezdinde çok sevildi, çok çalıştı. Genel Başkanı olmasaydı seçimi alırdı." 

Şu an AK Partideki dizaynı, Fatih Şahin, Hamza Dağ, Erkan Kandemir ve Hayati Yazıcı yapıyor. Bu dört ismede, bırakın partide, kabinede bile tavsiyede bulunabilecek birisi yok. Recep Tayyip Erdoğan bizzat müdahil olmadığı yerlerde tüm il, ilçe başkanlıklarını kendileri belirliyorlar ve bu kongrelerde de belirleyecek gibide gözüküyorlar. Peki kongre sonrası? Bir 3 puan daha düşüş yaşanırsa ne olacak? Acil kırmızı butona basar Cumhurbaşkanı. Bu kadroların başarısız olduğunu zaten seçim sonuçları matematiksel ispatladı. Taktik ve stratejilerinin de olmadığını görüyoruz.
Önümüzde seçimler, adaylar, görevlendirmeler, yapılanmalar var. Sizlerle olmuyor beyler. Siyasi bir erdem gösterip, el çektirilmeden el çekin.

Son 10 yılda AK Parti’ye % 40 oy kaybetmesine sebep olan ve muhalefet partisi konumuna düşüren, Parti MKYK üyeleri, Milletvekilleri, İL ve İLÇE Başkan ve Yönetim kurulları ile CUMHURBAŞKANLIĞI üst düzey bürokratlarının ve danışmanlarının çoğunluğu değişmeden değişim olmayacak. Umarım, 8. BÜYÜK Olağan KONGRE seçimleri sonucunda “DAĞ FARE DOĞURDU” diye bir yazı yazmam. AK Parti’nin fabrika ayarlarına, 2002 yılındaki ilk seçim zaferine taşıyan,  kuruluşunda ki  amaç, gaye, hedef, maksat, maneviyat, samimiyet, gayret, hamiyet ve Rıza-yı İlahiyi kazanmak, İlay-i Kelimetullahı tesis etmek niyetine yeniden döndürecek, yüceltecek, temin edecek, faziletli ve fedakar kadro, ekip ve kişileri parti yönetimine ve yetkili mercilere getirmeden 8.Büyük Olağan Kongre, Anavatan Partisinin son kongresi gibi olur ve %20’ye düşecek oy ile önce millete sonra partililere ve en çokta Cumhurbaşkanına yazık etmiş olacaksınız.

Peygamberimizin tavsiyesi üzerine, Ölmeden önce uyanmak, dibe vurmadan çıkmak lazım. Eskilerin güçlü siyasetçisi Hüsamettin Özkan gibi bir bakmışsın esamen bile okunmuyor. Ankara baş döndürür, teşkilatlar yanıltır, sosyal medya hayal gördürür ama Ankara'nın ayazıda vurur, uyandırır.

Kulis: Ödemiş ilçe teşkilatlarında ciddi sıkıntılar var. İlçe başkanının tabanda karşılığı yok, halkta hiç yok. Sıkıntılı maddi işlerin içinde olduğu Temizellere düştü. İnsanlara yukardan baktığı konusunda ciddi şikayetler  var. Kendisini tanımam ama bir cevabı olursa da köşe yazımda yazarım. Ödemiş’te Lions Kulübü üyesi, eski bir belediye başkanının Ödemiş’i kaybettirdikten sonra İl Başkanlığında 2 numara olması Ödemiş’teki sorunların şeffaf ve tarafsız gündeme gelmesini engelliyor, benden söylemesi.
 

Yazarın Diğer Yazıları