Tuğrul Emre Kaya

Siyasete Girmeyen Siyasetçiler 

Tuğrul Emre Kaya

Onlar varya onlar ne içten pazarlıkçı,
Ne tatlı su kurnazı,
Saman altından baraj ihalesi alan, 
Okeyin yancısı tiplerdir bunlar. 

Şeytanın en büyük kurnazlığı kendini olmadığına inandırmakmış, bunlarda kendilerini siyaset ile uzaktan yakından alakası olmadıklarına inandırırlar. 
İktidarın kaymağını bunlar yer, siyasetin yandan çarklı bu kişileri yandan yandan tüm işlerini götürür. Karısına iş bağlarken sevgilisini müdür yapar. 
Siyasetçilerin yerine bunlar girer ihaleye, patrondur ama komisyon ile geçinir. Tüm siyasilerle poz paylaşan iş takipçilerinin aksine bunlar resim vermez, sosyal medya kullanmaz. Gündemi takip etmek için fake hesap x açar o kadar. 

Fetö zamanının himmetçisidir, burnu iyi koku alır. Baktı darbe olmuyor sabahına Reisin hizmetçisidir. 
AK Parti teşkilatları sanar ki partiyi "AKP’li ve pirincin içindeki beyaz taşlardan kurtarırsak çıkarız düze. Bunlar pilavın üstündeki nohuttur. 
Her partinin belediyesinden alır işi, karda yürür belli etmez izini. Ölü evinin yasçısı, düğün evinin tefçisi, her dönemin mixeridir o. 
Vatan sevgisi, milli emlak topraklarıdır. En sevdiği renk İslam’ın değil doların yeşilidir. 

Cihat etmek için Filistin’i bekler, nefsinden başlamaz. Paraya, kadına, makama zaafları vardır. Sosyal medyası olan bu tiplere bakın ; bir güzel kadın paylaşımına hele ki dul ise beğeni atmadan geçmezler. Vakıf, dernek, cemaat, tarikat bağışına para verir, kurban bağışlar ama müşkül durumda ki kardeşinin borcunu kapatmaz, kurban bağışlamaz. Bürokratların doğum gününü makamında kutlarlar ama garibanın kendi evinde yaptığı pasta ile kutladığı doğum günü paylaşımına bile bir beğeni bile atmazlar.

Anap'ı bitiren cenahın farklı bir versiyonuda kuruluşundan beri AK Parti saflarında. Onlar kimse ile siyasi tartışmaya girmezler, partilerine, liderlerine küfür bile etseler onlar Starbucks’ta, Reyhan’da o küfür eden arkadaşları ile lattelerini içerler. Üstüne birde bürokraside, mecliste, külliyede ne işleri olursa işlerini hallederler. Partisinin ve teşkilatının derdiyle dertlenmezler, bürokrat atamalarında en ön sıralardadırlar. Myk, parti üst yönetimde her daim yer bulurlar, siyasi bilgi ve argümanları kısıtlıdır, gerekte duymazlar. 

Velhasıl kelam, 3 tip siyasetçi vardır; aslan tipi liderlik yapar. Kurt tipi savaşarak, mücadele ederek siyaset yapar. Çakal tipi, mikser gibi her gittiği partiyi karıştırır, kaostan beslenir. Bunlar ise tilki tipi siyasetçidir. Çok kurnazdır, sinsidir ama hep açtır. Yol verenler, önüne leş atanlarla karnını doyurur. Tilkiden kurnazı yok ama pazar onun postuyla dolu. 

Kurnazlığın en son safhası, insanın kendini de aldatmaya başlamasıdır. 
Bu tiplere son sözüm; Kurnaz ol ama bana uygulamaya kalkma.Senin bildiklerin kadar benim sildiklerim var.
Baştan başa aldatmacalar ve yalanlarla dolu, oyun ve rol yapma temeline dayalı bir dünyada yaşıyoruz. Kişisel ya da grupsal çıkar ve menfaatler, her şeyin önünde ve üstünde geliyor. Adalet, eşitlik, namus ve doğruluk gibi kavramlar, hep birer kandırmaca ve oyalamaca olarak kullanılıyor. 

Bu kısır döngünün tek bir çaresi var; tüm gazete, köşe yazıları, kitapları okumak, her türlü fikir ve görüşten arkadaş edinmek. Mantık ve kıyas biliminden faydalanmak. Çok okuyacağız, çok çalışacağız başka çaremiz yok. Eleştireceğiz ama eleştiriye de açık olacağız. Dayanak noktamız ise hoşgörü, anlayış ve sevgi. Sevgide mecbur değiliz ama saygıda mecburuz.

Dipnot 1: Çok merak ediyorum; bir siyasetçinin, bir vekilin bürokrat ziyareti. Seçmene ve teşkilata ne faydası var? Elbette sadece alışveriş olmadıktan sonra bilgi alışverişi şart. Ama bunu siyasi bir program, çalışma olarak göstermek hamlık yada yapacak bir şeyi olmayan siyasetçilerin yapacağı şeyler.
 

Yazarın Diğer Yazıları