Tuğrul Emre Kaya

Yine Beni Suçlu Bilsinler 

Tuğrul Emre Kaya

Reklamcı olduğumdan dolayı, metin yazmak ve bir firma için çok iyi reklam yazıları yazmayı çok iyi bilirim. Ama siyasette öyle mi? Herkese güzelleme yapsam, pof poflasam, övsem, herkesle gül gibi geçinir, maddi ve manevi rahat ederim. Varsın beni kötü bilsinler ne dünyada ne de ahirette insanlara hesap vermeyeceğim için ne dilim, ne kalemim haktan haricini yazmaz. Halk ne diyor, vatandaşın derdi ne? Oy verenler neden oy vermem diyor? Oy kayıplarının nedenleri ne? Bunları her gün vatandaşın içinde ve dertleriyle dertlenip öğrendikten sonra yazıyorum. 

Kongreler yaklaşırken teşkilatın sesi olarak kolum kırılıp yenini söküp atıp yazıyorum. Ve de açıkça yazıyorum. Ödemişte kredisi tükenmiş, sağlıktaki sorunlara duyarsız kalan bir Mahmut Badem artık il yönetiminde istenmiyor. Eski ilçe başkanları Berkhan Yıldızhan, Metehan Yegen, Raşit Ürper ilçelerine fayda vermedikleri için istenmiyor, Eski Kemalpaşa Belediye Başkanı Yakup Karaca artık eyt den olmasa bile siyaseten emekli olması gerekli. Kemalpaşa seçimlerinde katkı veremedi. Ödemiş ve Kemalpaşa ilçelerinin özel çalışılıp, irdelendikten sonra kayıpların failleri her kimler ise gözünün yaşına bakmadan hesabı kesilmesi şart.

İl yönetiminde bilmediğim ve duymadığım o kadar çok isim var ki isimlerini yazıp kafa karıştırmak istemediğimden yazmadım, ne yazık ki yönetimlere yazılmışlar. Ne sosyal medyada ne de sahada çalışıyorlar. Kartvizit yöneticileri artık istenmiyor. Google'da bile bulunamayan il yöneticileri var. İl Yönetimlerini sadece bürokrat ziyareti yapmak sanan, kendi özel işleri için siyasete giren siyasetçiler ile  artık 2025’e girilemez.

Menemen'de adaylık Hakkı Durmaz'ın iken sanki kata külliye gelecek gibi duruyor. Çünkü çalışıyor, çalıştırıyor ve egosuz. Böyle başkanlar durmaz. Karabağlar kan ağlıyor, sahipsiz kalmış ve muhalefet sıfır. Öyle asistler var ki değerlendirilemiyor. Başkan sıkıntısından, aday adaylarının talihsiz açıklamalarından dolayı Hüseyin Uzun maalesef devam edecek gözüküyor. 

Bornova’da ise gerek Ömer Ekşi gerek Bornova halkının karşısına masa başı siyasetçi, koltuk başkanından ziyade hareketli, gençlerle yola çıkacak, entelektüel bir başkan lazım. Torbalı ise son seçimlerde oyunu artırmış olsa da bu oy Özgür Erman Çağlar’ın kişisel Pr ile toparlandı. İlçe başkanının talihsiz açıklamaları ortamı germişti, bilerek mi yaptı bilinmez ama halen tecrübe ve siyasi birikim konusunda eksik. Emanet ve güven odaklı ilçe başkanı yapıldığı için kitleleri peşinden koşturması imkânsız. Teşkilatçı, herkesin sevdiği bir isim Gökçen Taşkın, Torbalı’yı toparlar.

İlçe başkanları tanınmıyor, sosyal medyada çok zayıflar. İl başkanının paylaşımlarını beğenmeyen, paylaşmayan ilçe başkanları var. Yapacakları yönetimler de daha zayıf olacağı aşikâr. İl binasının bulunduğu ilçe olan Bayraklı ’da ise güçlü siyasetçileri barındırdığı ve herkesin elinin olmasından dolayı kaos, karışıklık hâkim. Her ilçe başkanı değişiminde daha da çok karışıyor. Artık ortak akıl ve ortak bir liste ile başkan seçilip, yönetim yapılması şart.

Hep eleştiri olmaz yapacak değiliz, teşkilatın sevdiği, övdüğü, her vatandaşın telefonunu açıp derdiyle dertlenen iki isimden bahsetmeden geçemeyeceğim, Hikmet Kaya ve Feyim Özçelik. Kendi bölgelerine hâkim oldukları kadar, hemşerilerine de sahip çıkıyorlar ve ildeki görevlerini de layıkıyla yapıyorlar. 

Meclisin açılması ile Ankara siyaseti, Ankara’nın Nabzı ve kulislerde konuşulanları yazmaya başlayacağız. Erken seçim, kabine değişikliği, ekonomideki yeni hareketler, Anayasa değişikliği derken Kasım ayından itibaren sizlerle Ankara’dan bunların değerlendirmesini paylaşacağım.Siyasete Ankara gözüyle bakmak, dürbün ile bakmak gibidir. İleriyi görmenin, İzmir’e olacak yansımalarını sıcağı sıcağına siz değerli okuyucularımla bazen röportaj bazen soru-cevap bezende sadece kulis bilgisi olarak aktaracağım.
 

Yazarın Diğer Yazıları