Turgay Kılıç

Tunç Soyer için 'TİP'ten aday olsun' çağrısı

Turgay Kılıç

Nihayet herkesin beklediği o sonuçlar açıklandı İzmir’de; ama maalesef kimsenin beklentisi karşılık bulmadı. Aslında herkesin beklentisi mevcut Başkan Tunç Soyer’in yeniden aday gösterilmesiydi. Lakin ‘Evdeki hesap çarşıya uymadı, CHP’nin Genel Merkezine uydu’ diyebiliriz.

Dr. Cemil Tugay’ın isminin kulislerle ağırlıklı olarak geçmesinin ardından günlerce olumsuz tepkilerle dolu adımlar, haberler önümüze kadar geldi.

Karşıyaka Belediye Başkanlığı yaptığı dönemlerde Cengiz Holding’in sahibi Mehmet Cengiz’le iş yaptığı iddia edildi. Dün gerçekleştirilen açıklama ile Cemil Tugay, “Algı operasyonu” dedi.

O gece ne oldu?

Seyyar satıcılar, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu başkanları ve yöneticileri, yaklaşık 100 kişi Mustafa Tunç Soyer’e bağlılığını bildirmek ve onun isminin PM’de çıkması için Tarihi Kemeraltı Çarşısı’ndaki Egemenlik Binası’nın önünde toplandı. CHP’ye seslenerek “Duy sesimizi Ankara” diyen esnaf ve muhtarların yanı sıra STK temsilcileri, ısrarla Tunç Soyer’in isminin çıkmasına işaret etti.

Soyer’in isminin çıkmasına dek bekleyeceklerini söyleyerek saat 23.00’a dek o binanın önünde bekleyen Tunç Soyer sevdalıları, PM’den “İzBB Adayı Cemil Tugay” yazısını gördüklerinde ise içeride bir sinir, gerginlik, keyifsizlik hakim oldu.

Yüzlerde o memnuniyetsizliği, keyifsizliği gördüm.

Tunç Soyer için “Başkan TİP’ten aday olsun” diyen de vardı, “Bağımsız aday olmasın” diyerek seslenen de vardı.

Öyle ki “Artık Hamza Dağ’a oy vereceğim” diyeni de duydum o binada…

Bunun sebebini ise, Soyer’in her eylemde her işçilerin istediği ek protokolde durmadan ‘evet’ demesi ve katılım göstermesiydi.

Dr. Cemil Tugay; Tunç Soyer’in yanı sıra para harcayıp sokak sokak, mahalle mahalle çalışan Dr. Buğra Gökçe, Olgun Atilla, Atilla Sertel gibi isimler gibi sahalarda görünmedi. Kesinlikle isminin çıkmasını kendisi de biliyordu.

Tugay’a vefa borcu

Cemil Tugay, CHP’nin 38. Genel Kurulunda ‘Özgür Özel’in en büyük destekçisiydi. Özel’in İzmir’deki il başkanlığı ve delege seçimlerinde yaptığı konuşması sırasında aldığı tepkiler, Tugay’dan gelmedi; Kılıçdaroğlu destekçilerinden gelmişti.

Tugay, sonuna kadar ‘Özgür Özel’ dedi.

Bu da ona verilen vefa borcu mükafatıydı! Beklediğimiz gibi de oldu…

Yazarın Diğer Yazıları