�. yılda tek ihtiyacımız çalışkan olmak’

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100'üncü yılı nedeniyle bir mesaj yayınlayan Başkan Yorgancılar, Kurtuluş Savaşıyla erişilen askeri bağımsızlığı...

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’üncü yılı nedeniyle bir mesaj yayınlayan Başkan Yorgancılar, Kurtuluş Savaşıyla erişilen askeri bağımsızlığı ekonomik ve siyasi bağımsızlıkla taçlandırarak Türkiye’nin modern dünya ligine yükselmesini sağlayan en eşsiz devrim olan Cumhuriyetimizin birinci asrını tamamlamanın haklı gururunu yaşadığını söyledi.

“YORULMAK YOK”

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, eşsiz Cumhuriyet devrimini tarihimize kazandırarak bize miras bırakan tüm atalarımızı şükranla ve gururla andığını ifade eden Yorgancılar, “Bu dinamizme nasıl ulaşacağımızın ve onu nasıl muhafaza edeceğimizin formülünü ise, Cumhuriyetimizin Kurucusu, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk bizlere bizzat vermektedir. O, şöyle demektedir: ‘Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar. Türk Gençliği bu gayeye, bizim yüksek idealimize durmadan ve yorulmadan yürüyecektir.’ O yüzden hiç durmadan, dinlenmeden Cumhuriyet idealinin yolunda yürümek için motive olup çalışıyoruz. Bir günümüzü, bir saatimizi, bir dakikamızı bile boşa harcamıyoruz. Atatürk’ümüzün kalkınmanın yolu olarak bizlere tevdi ettiği sanayi ve üretim vazifemizi ifa ederken başardığımız her teknolojik yenilikte, üstesinden geldiğimiz her zorlukta, ürettiğimiz yerli ve milli her üründe bu bilinçle ve bu motivasyonla hareket ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında toplumumuzun her kesiminin hatırlaması gereken nokta da budur” diye konuştu.

“ÇOK İŞİMİZ VAR”

Toplumsal, politik, ekonomik ve kültürel boyutları ile Cumhuriyet’in 100’üncü yılında tam anlamıyla istenen bir seviyede olduğunun da elbette söylenemeyeceğini dile getiren Yorgancılar, “Daha yapacak çok işimizin, kat edecek çok yolumuzun olduğu aşikardır. Ülkemizin bulunduğu coğrafya itibariyle enerji, milli savunma, tarım ve gıda gibi sektörler başta olmak üzere tam bağımsız, kendine yeten ve fazlasını sürdürülebilir biçimde ihraç edebilen, bu şekilde büyüme ve sürekli istihdam potansiyelini yaratabilmiş, üretime dayanan bir ekonomik şablona sahip olmak zorundayız. Özellikle enerji konusundaki dış kaynak bağımlılığımız, kronik bir cari açık durumunu ortaya çıkardığı gibi, uluslararası siyasi gelişmelere dayalı olarak maliyetleri oldukça değişken ve öngörülemez bir hale getirmektedir. Bunun önüne geçmenin tek yolu, en az kendimize yetecek ölçekte ihtiyaç duyduğumuz enerjiyi yerli kaynaklarla üretebilmektir. Cumhuriyet’in 100. yılında en önemli vizyonlarımızdan biri bu olmalıdır” ifadesini kullandı.

Haber Bülteni 

Bakmadan Geçme