1000 sporcu Ayvalık'ta buluşuyor

Sedoxy Sports Events organizasyonuyla gerçekleştirilecek olan Uluslararası Ayvalık Kurtuluş Yarı Maratonu, 14 Eylül Cumartesi günü yerli ve yabancı 1000 sporcunun katılımıyla koşulacak.

Bu etkinlik, Ayvalık'ta bugüne kadar düzenlenen ikinci yarı maraton olma özelliğini taşıyor.Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, bu yıl 21, 10 ve 5 kilometre olmak üzere üç farklı parkurun bulunacağını belirtti. Ergin, Ayvalık'ın dünya çapında tanınan bir turizm destinasyonu olduğunu, ancak bu yıl düzenlenen yarı maratonun kültür, sanat ve su sporları gibi etkinliklerin yanında özel bir yere sahip olacağını ifade etti.

1000 sporcu Ayvalık'ta buluşuyor

Belediye Başkanı, Cumhuriyetin kuruluşunun 101. yılı ve Ayvalık’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yılı dolayısıyla bu uluslararası koşunun gerçekleştirileceğini vurguladı. Ergin, bu organizasyonun bölgenin turizm sezonunu uzatarak ekonomik gelirlerini artıracağını ve aynı zamanda Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin “İki Deniz Bir Şehir, Gençlik ve Spor Kenti Balıkesir” vizyonuyla uyumlu olacağını söyledi.

Ayvalık Belediyesi’nin ikinci kez ev sahipliği yapacağı Uluslararası Ayvalık Kurtuluş Yarı Maratonu, Balıkesir Valiliği, Türkiye Atletizm Federasyonu, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Ayvalık Belediyesi iş birliği ile düzenlenecek. Maraton, Çamlık Paşalimanı’ndan başlayacak. Yarı maraton parkurunda, sporcular sahil yolunu takip ederek Setur Ayvalık Marina’ya kadar ilerleyecek, ardından Şeytan Sofrası’na tırmanarak tekrar Paşalimanı’nda yarışı tamamlayacak. Bu etkinlik süresince bazı yolların trafiğe kapalı olacağını da belirtti.


 

Bakmadan Geçme