• Haberler
  • Gündem
  • 11 öğrencinin istismarında 2 aile şikayetini geri çekti

11 öğrencinin istismarında 2 aile şikayetini geri çekti

SILA ARABACIOĞLU/Yeni İzmir- Buca'daki bir Anadolu lisesinde geçtiğimiz yıl kendileri ile aynı sınıfta olan bir erkek öğrenci...

11 öğrencinin istismarında 2 aile şikayetini geri çekti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

SILA ARABACIOĞLU/Yeni İzmir- Buca’daki bir Anadolu lisesinde geçtiğimiz yıl kendileri ile aynı sınıfta olan bir erkek öğrenci (F.D.D.) tarafından taciz edilen 11 öğrencinin velisi okul yönetiminin ardından konuyu yargıya taşıdı. İzmir Cumhuriyet Savcılığı ise olaydan 11 ay sonra F.D.D’nin 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 103/1 4. Cümle, 43/1, 31/3 maddeleri uyarınca cezalandırılmasını istedi. İlgili dava 21 Haziran 2023’te 1.Çocuk Mahkemesi’nde görüldü. İlk duruşmada tanıkların 5’i şikayetçi olmak istediğini dile getirirken 2 çocuğun ebeveynleri ise şikayetlerini geri çekmek istediklerini dile getirdi. Duruşma 7 Kasım tarihine ertelendi, öte yandan şikayetçi olup gelmeyenlerin zorla getirilmesine karar verildi.

Tanıklar arasında bulunan okulun rehber öğretmeni, olayı duyduktan sonra dilekçesini yazıp gerekli yerlere bildirdiğini beyan etti. Bir öğrencinin velisi ise mahkeme başkanından söz alarak “Ben şu anda şaşkınım. Bu çocuklar üç ay önce olayı rehberliğe söylemiş ve dikkate alınmamış” dedi.

Dava süreci

İzmir Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, “SSÇ’nin (Suça Sürüklenen Çocuk)  KMÇ’ler (Korumaya Muhtaç Çocuk) ile aynı sınıfta öğrenci olduğu, KMÇ’lerin önce okul yönetimine müracaat ederek, SSÇ’nin yanlarında sürekli olarak cinsellikten konuştuğunu ve özel bölgelerine dokunmaya çalıştığını, Whatsapp gruplarında da küfürlü ve cinsel içerikli konuşmalar yapıldığı bildirildi. Olay, emniyete bildirildi. Çocukların, Çocuk İzlem Merkezi’nde ifadeleri alındı. Mağdur C.B.’ye gelecekte seçecekleri meslek hakkında gerçekleştirdikleri bir sohbet sırasında “Cinsel sitelere bak, yüzünü atma, resimlerini oraya at, çok iyi para var” dediğini, bu şekilde kendilerine karşı cinsel tacizde bulunduğunu beyanla şikayetçi oldukları, KMÇ’lerin velileri olan müştekilerin polis merkezinde verdikleri ifadelerinde; SSÇ’den şikayetçi olduklarını beyan ettikleri, tanıkların KMÇ beyanlarını doğruladıkları belirtildi.

HABER MERKEZİ

 

 

Özel Haber

Bakmadan Geçme