• Haberler
  • Siyaset
  • 11 yaşında büyüklere ders verdi: Bizim geleceğimiz için oy kullanın

11 yaşında büyüklere ders verdi: Bizim geleceğimiz için oy kullanın

28 Mayıs'ta Türkiye Cumhurbaşkanını seçmek için ikinci kez sandık başına gidiyor. 14 Mayıs seçimlerinin kıran kırana...

11 yaşında büyüklere ders verdi: Bizim geleceğimiz için oy kullanın
TAKİP ET Google News ile Takip Et

28 Mayıs’ta Türkiye Cumhurbaşkanını seçmek için ikinci kez sandık başına gidiyor. 14 Mayıs seçimlerinin kıran kırana geçmesinin ardından ikinci tura kalan seçim için CHP örgütleri ve AK Parti teşkilatları propaganda çalışmalarına hız verdi.

Yeni İzmir Gazetesi’nden Berivan Kaya’nın haberine göre, CHP Menemen ilçe örgütünün en genç neferi olan 11 yaşındaki Poyraz Yıldız, ikinci tur için sandık çağrısı yaptı. Oy kullanmanın bir vatandaşlık görevi olduğuna dikkat çeken Poyraz Yıldız, “İkinci turda bu seçimin çok ciddi bir mesele olduğunu görüyorum. Bu seçimin sonucu bütün Türkiye’yi etkileyecek. Gerek küçük gerekse büyük herkesin sandığa giderek oy kullanarak vatandaşlık görevini yerine getirmesini diliyorum. Genç ağabeylerime ve ablalarıma şunları söylemek istiyorum; sandığa giderken ellerini vicdanlarına koyarak oy versinler. Gerek onların gerek bizim geleceğimiz için çok önemli bir seçim” dedi.

11 Yaşında Ekonomik Kriz Nedeniyle Siyasete Soyundu

Siyasete merakının ekonomik krizle birlikte başladığını dile getiren Yıldız, “Ekonomik çöküşe geçtiğimizde bu işin böyle olmayacağını düşündüm ve el ele kazanmak gerekir diyerek CHP’ye yardıma gittim. CHP’ye olan sevgim daha çok arttı ve artık CHP’nin bir genç gönüllüsü oldum. Ailem beni sonuna kadar destekliyor ve benimle gurur duyduklarını sık sık söylüyorlar. O yüzden ailem bir sorun görmediği için daha mutluyum. Siyasette hedefim büyüyünce güçlü bir siyasetçi olmak. Önce milletvekilliği ardından CHP’de genel başkanlık istiyorum” dedi.

Haber

Stand başında parti için oy istiyor

Parti çalışmalarından bahseden Yıldız, “Gençlik kollarıyla birlikte afiş ve broşür çalışmaları daha da çok yaygınlaştı. İnsanları artık CHP’ye oy vermesi için konuşmalar yapıyorum. Bugün ilçe başkanımız Ömer Güney tarafından stant görevlisi seçildim. Bugün stantta durarak bayrak, broşür dağıtımı yaptım. Standımızı ziyaret eden insanlarla sohbet ederek onları sandığa gitmeye ikna ettim” ifadelerine yer verdi.

Bakmadan Geçme