11 yaşındaki Simay ilik nakli ile hayata tutundu

3 yıl önce lösemi teşhisi konulan 11 yaşındaki Simay Hasçelik, babası Barbaros Hasçelik’ten (44) yapılan ilik...

3 yıl önce lösemi teşhisi konulan 11 yaşındaki Simay Hasçelik, babası Barbaros Hasçelik’ten (44) yapılan ilik nakliyle sağlığına kavuştu. Simay, şimdi kendisi gibi lösemi hastası olanlara moral vermek için, hazırlanan tüm etkinliklerde aktif rol alıp, “Ben başardım siz de başarabilirsiniz” diyor.

Torbalı ilçesinde özel bir firmada işçi olarak çalışan Barbaros Hasçelik (44) ve Nurdan Hasçelik (41) çiftinin 2 kızından büyüğü olan Simay Hasçelik’te 3 yıl önce kaşıntı ve alerjik şikayetler başladı. Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde trombositleri düşen Simay’a tetkiklerin ardından bir lösemi türü olan Akut Miyoloid (AML) teşhisi koyuldu. Babasından yapılan yarı uyumlu ilik nakliyle sağlığına kavuşan Simay, hastalığı süresince ona en büyük desteği veren LÖSEV gönüllüsü oldu. Kazım Paşa Ortaokulu 6’ncı sınıf öğrencisi Simay Hasçelik, lösemililer için hazırlanan tüm etkinliklere de katılıp, onlara “Ben başardım siz de başarabilirsiniz” dediğini söyledi. Bazen bisikletiyle katıldığı bu etkinliklerde afiş de dağıttığını söyleyen Hasçelik, deprem konusuyla ilgili yazıları bulunduğunu ve gezegenlerle ilgili kaleme aldığı bir masalın kitapta basıldığını da aktardı. Hasçelik, “Lösemili çocuklar için düzenlenen palyaçolu etkinliklere katılıyorum. Daha önce vapurdan gökyüzüne balon bırakmıştık. Gönüllüler sayesinde eğlendik. Bandomuz da vardı. Tiyatro gösterilerine katıldık” dedi.

‘SIMSIKI ÇOCUKLARINA TUTUNSUN, BUNU GRİP GİBİ DÜŞÜNSÜNLER’

Simay’ın yeni yaşamında ona en büyük desteği veren babası Barbaros Hasçelik de tedavisi devam eden tüm çocuklar ve ailelerine mutlu kalmaya devam etmelerini önerdi. Ailelerden morallerini hiç bozmayıp, sımsıkı çocuklarına tutunmalarını isteyen Barbaros Hasçelik, “Bunu artık grip gibi düşünün. Kimse üzülmesin. Biz hep mutlu kaldık” dedi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme