12 ilde ‘Kahramanlar’ operasyonu!

Şırnak, Erzincan, Muş, Van, Bingöl, Hatay, Hakkari, Kars, Mardin, Tunceli, Siirt ve Bitlis illerinde düzenlenen “Kahramanlar”...

Şırnak, Erzincan, Muş, Van, Bingöl, Hatay, Hakkari, Kars, Mardin, Tunceli, Siirt ve Bitlis illerinde düzenlenen “Kahramanlar” operasyonu kapsamında, toplamda 42 mağara, sığınak ve depo etkisiz hale getirildi.

Jandarma birimleri tarafından gerçekleştirilen operasyona J-SİHA (Silahlı İnsansız Hava Aracı) ve ATAK helikopterleri de katıldı.

Operasyon neticesinde; 7 AK-47 piyade tüfeği, 5 anti-personel mayını, 112,5 kilogram patlayıcı madde, 2 PKMS makinalı tüfek, 33 el bombası, 9 top, havan ve obüs mühimmatı, 15 EYP (El Yapımı Patlayıcı), bir RPG-7 Roketatar, 18 RPG-7 roketatar sevk fişeği, bir G-3 piyade tüfeği, bir havan silahı, 2 uçaksavar mühimmatı, 3 bomba atar mühimmatı, 127 tüp (EYP yapımında kullanılan), 1249 mühimmat (7.62 mm uzun namlulu, 7.62×54 makineli tüfek, 14.5 mm uçaksavar ve 12.7 mm uçaksavar mühimmatları dahil), 22 telsiz ile birlikte çok sayıda gıda, yaşam malzemesi, sağlık malzemesi ve örgütsel doküman ele geçirildi.

Operasyonu gerçekleştiren jandarmayı tebrik eden Bakan Yerlikaya, “Teröristlerin barınaklarını tek tek ortadan kaldırıyoruz ve bu mücadelemize devam edeceğiz. Yılın her günü, her mevsimi kapsayan 365 gün boyunca, gece gündüz demeden operasyonlar düzenliyoruz. Terörle mücadelemiz, son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar kararlılıkla devam edecek” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme