13’üncü katta soğuk savaş

Yeni İzmir Gazetesi’nden Berivan Kaya’nın haberine göre CHP Genel Merkezi'nin 13'ncü katında soğuk savaş yaşanıyor. İddialar...

13’üncü katta soğuk savaş
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeni İzmir Gazetesi’nden Berivan Kaya’nın haberine göre CHP Genel Merkezi’nin 13’ncü katında soğuk savaş yaşanıyor. İddialar ardı ardına ortaya atılıyor. Parti içinde görev alan bazı kurmaylar değiştirilip kamuoyuyla paylaşılıyor. Değiştirilecekler saklanıyor, çalışmalar hızla devam ediyor.

14 Mayıs günü gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri sonrası yaşananlar, kulis bilgisi olarak sızmaya başladı.

Türkiye 14 Mayıs tarihinde sandık başına gitti. Verilerin YSK tarafından geç açıklanması Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili sonuçlarında yaşanan şaibeler soru işaretlerini arttırdı.

Seçim gecesi CHP Genel Merkez’de olduğu belirtilen İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın CHP’nin verilerini sildirdiği ve Ak Partili isimlerle  WhatShapp üzerinden bilgi alış verişinde bulunduğu ileri sürüldü.

O GECE YAŞANANLAR…

Seçimin hemen ardından CHP Genel Merkez’in güçlü isimlerinden İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın görevden alındığı basına yansıdı. İddialara yanıt veren Özkan görevinin başında olduğunu açıkladı.

Sızan bilgilere göre, CHP’deki iç çatışma seçim gecesi tüm Türkiye ekran başında sonuç beklerken yaşanmaya başlandı.

ÖZKAN ve İMAMOĞLU ARBEDESİ

İddialara göre, Cumhurbaşkanı Yardımcısı adaylar Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş televizyon ekranlarından kamuoyuna açıklama yapmak için veri beklerken Tuncay Özkan, 2 belediye başkanını oyaladı.

Sandık verilerini bekleyen İmamoğlu daha sonra sinirlenerek Özkan’ın telefonunu eline aldı. Tuncay Özkan’ın şahsi telefonundan AK Partili isimlerle mesajlaştığını gördü. Sinirler gerildi, Yavaş ve İmamoğlu, Özkan’ın üzerine yürüdü. Telefon kayıtları incelendikten sonra son 10 konuşmadan 8’inin AK Partili olduğu görülünce Genel Merkez’de arbede yaşandı.

ÖZKAN VERİLERİ SİLDİRDİ İDDİASI

CHP’de yaşanan arbede sırasında, Özkan’ın CHP’nin elindeki sandık verilerini sildirdiği iddia edildi. CHP’nin bu sebeple YSK’yla veri karşılaştırması yapamadığına dikkat çekildi.

Özkan’ın AK Partili isimlere ses atarak, “CHP sistemine girilmeyen ıslak imzalı tutanakları alın, istediğini gibi değiştirin. Bunlar bizim sisteme girilmeyen tutanaklar” dediği de ileri sürülürken, CHP Genel Merkezi’de Özkan’ın AK Parti tarafından satın alındığı da kulaktan kulağa yayılmaya başladı. Öyle ki, iddialar arasında Özkan’ın 90 milyon dolar aldığı da ortaya atıldı.

TRUVA ATI BENZETMESİ

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim gecesi ekranlara yansıyan sinirli görüntüsü de dikkatlerden kaçmadı. Kılıçdaroğlu’nun kavganın hemen ardından basın açıklaması yaptığı öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun Özkan için, ‘Truva atı’ benzetmesi yaptığı ve çok sinirlenerek yakın çevresine, “Herkese oylarınız güvende dedirttiniz bana” dediği ifade edildi.

 “GÜVEN KAYBI OLMASIN”

Seçim sonrası suskun kalan CHP’nin olayları saklama sebebinin, toplumda ve seçmende ‘güven kaybı’ yaşanmaması olduğu kaydedildi.

KOZMİK ODA ÇELİK’E EMANET

CHP tarafından hazırlanan sandık sonuç sisteminde yaşanan teknik aksaklılar sonrası CHP’de  Bilgi ve İletişim Teknolojileri’nden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel görevden alındı. Adıgüzel’in yerine İzmir’den vekil adayı olan ancak Meclis’e giremeyen CHP’nin Doğu Masası Koordinatörü ve PM üyeliği yapan i Devrim Barış Çelik getirildi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun Bilgi ve İletişim Teknolojileri’nden Sorumlu Genel Başkan olarak atanmasını beklediği, atama sonrası partiye rest çektiği öğrenildi.

TASFİYE EDİLECEKLER

Seçim sonrası Tuncay Özkan, Erdoğan Toprak ve Oğuz Kaan Salıcı’nın görevden alınacağı da kulislere sızan bilgiler arasında yer alıyor.

HaberTürk’ten Kübra Par’ın programına katılan Tuncay Özkan, hakkındaki iddiaların gerçeği yansıtmadığını ifade etti. Söz konusu bilgi kirliliğine FETÖ’cü terör örgütlerinin neden olduğunu söyledi. Özkan, “Takip sisteminde hiçbir eksik yok. Sorun, Ekrem Bey ile Mansur Bey’in ekrana çıkmasında. Neden çıkıyorlar ki? Onlar Cumhurbaşkanı yardımcıları. Benin televizyon ve ANKA gibi bir ajansım yok” diye konuştu.

Bakmadan Geçme