• Haberler
  • İzmir
  • 153 yıllık Saint Joseph 10 km ileriye taşınıyor

153 yıllık Saint Joseph 10 km ileriye taşınıyor

Yeniizmir.com internet sitesi yazarı Sıla Arabacıoğlu'nun haberine göre, İzmir'de 1870 yılından beri eğitim faaliyetlerini sürdüren İzmir...

153 yıllık Saint Joseph 10 km ileriye taşınıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeniizmir.com internet sitesi yazarı Sıla Arabacıoğlu’nun haberine göre, İzmir’de 1870 yılından beri eğitim faaliyetlerini sürdüren İzmir Özel Saint-Joseph Fransız Lisesi’nin binasının son deprem yönetmeliğine uygun olmadığı tespit edildi. Okul yönetiminin son anda aldığı karar ile 4 Eylül’de açılacağı bildirilen okulun açılışı 11 Eylül’e ertelendi. Veliler, son dakika gelişmesini Okul Müdürü Jacques Augereau’dan gelen e-posta ile öğrendi. Okul yönetiminin yeni bir bina arayışında olduğu, yetkililerin Milli Eğitim Bakanlığı ile görüşme sağladığı öğrenildi. Öte yandan okulun ihtiyaçlarını karşılayacak yeni bir bina bulunduğu aktarıldı. Augereau, durum netleşmeden basına açıklama yapmayacağını dile getirdi. Öte yandan okulun Bornova’daki Rota Koleji’ne taşınacağı ileri sürüldü. Okulun taşınacağı iddia edilen Bornova Rota Koleji ile mevcut yerin arası 10 kilometre olduğu ortaya çıktı. Uzaklık nedeniyle birçok veli, okul yönetimine isyan etti.

‘YER BULUNDU’

İzmir Özel Saint-Joseph Fransız Lisesi’nin müdürü Jacques Augereau, velilere gönderdiği mesajda sadece fiziki değil yasa ve yönetmeliklere tavizsiz uyum sağlayacak bir çözüme ihtiyaç olduğunun altını çizdi.

Okulun ihtiyaçlarını sağlayacak bir bina bulunduğunu belirten Augereau, “Geç saatlerde Milli Eğitim ile tüm yetkilerin İl Milli Eğitim düzeyinde alınmasını sağlamakiçin acil durum prosedürünü uyguladık. Sabırsızlığınızı anlıyorum fakat pazartesi veya salı günü gerçekleşmesini umduğumuz yetkionayı Ankara’dan geldiğinde sizlere yer belirtmeme izin verilecek. Eğitim-öğretim yılının başlaması birhafta ertelenecek ve 11 Eylül Pazartesi günü gerçekleşecektir. Sizleri özellikle servislerkonusunda yeniden organize olabilmeniz için çok hızlı bir şekilde bilgilendireceğiz.Bu transferin bir buçuk haftadan daha kısa bir sürede karara bağlanması ve gerçekleşmesiiçin büyük çaba gösteren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Bakmadan Geçme