• Haberler
  • Genel
  • Türkiye'nin en iyi briç oyuncuları İzmir'de buluşuyor

Türkiye'nin en iyi briç oyuncuları İzmir'de buluşuyor

Yeni İzmir Gazetesi'nden Hasan Demir'in haberine göre Türkiye Briç Federasyonu tarafından düzenlenen Salvador Assael İzmir İkili...

Yeni İzmir Gazetesi’nden Hasan Demir’in haberine göre Türkiye Briç Federasyonu tarafından düzenlenen Salvador Assael İzmir İkili Turnuvası bugün başlıyor. Turnuva, Türkiye’nin dört bir yanından briç oyuncularını bir araya getirecek. İki gün sürecek turnuva boyunca oyuncular zekâlarını yarıştıracak. Türkiye’nin en iyi briç ustalarını bir araya getirecek olan turnuvanın büyük heyecana sahne olacağı tahmin ediliyor.

Yılda bir kez İzmir’de gerçekleştirilen turnuva 2012 yılında kaybettiğimiz İsrail asıllı Türk Milli Takımı oyuncusu ve dünya şampiyonu Salvador Assael’in ismini taşıyor. Briç oynadığı uzun yıllar boyunca partneri Nafiz Zorlu ile birlikte milli takımımızın vazgeçilmez oyuncusu olan Salvador Assael, yine Nafiz Zorlu ile birlikte ikili klasmanda dünya şampiyonu olmuştu. Salvo lakaplı Assael, Dünya Briç Federasyonu tarafından çok az kişiye verilen ‘Evrensel büyük usta’ unvanına da sahip olmuştu.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme