18 Eylül 2024 İzmir'de hava durumu

İzmir' de Ilık ve nemli bir gün bekleniyor. Nem sıcaklığı artıracak mı? Hava durumu dereceleri ayrıntılarıyla haberimizde...

18 Eylül Çarşamba günü İzmir genelinde sıcaklıklar mevsim normallerine uygun seyredecek. Günün en düşük sıcaklığı sabah saatlerinde 21°C olarak ölçülecek. Gün içinde sıcaklıklar kademeli olarak artacak ve öğle saatlerinde 29°C'ye kadar yükselecek. Güneşli ve açık bir havanın hâkim olduğu İzmir'de, hava durumu genel olarak ılık olacak, ancak nem oranı özellikle hissedilen sıcaklığı artıracak.

Nem oranı gün boyunca yüksek seyredecek; sabah saatlerinde %84 ile en yüksek seviyesinde olacak, ilerleyen saatlerde ise %51'e kadar gerilemesi bekleniyor. Bu yüksek nem oranı, özellikle sabah saatlerinde ve akşamüstü, daha bunaltıcı bir hava hissedilmesine neden olabilir. Nemli havanın etkisiyle serin esen rüzgarlar, kenti ferahlatacak.

Rüzgar ise kuzeybatı yönünden saatte 15 km hızla esecek. İzmir’de genelde sakin esen rüzgar, gün içinde rahatlatıcı bir etki yaratacak ve aşırı sıcaklıkların hissedilmesini engelleyecek. Özellikle kıyı bölgelerinde denizden esen bu rüzgar serinlik sağlarken, iç kesimlerde hafif esintilerle günün daha rahat geçmesi bekleniyor.

Günün genel hava durumu, dışarıda vakit geçirmek için uygun olsa da nem oranı nedeniyle özellikle sabah ve akşam saatlerinde daha hafif ve rahat kıyafetlerin tercih edilmesi öneriliyor.


 

Bakmadan Geçme