2 kişi öldü ama Alsancak halen tehlike altında!

ÖZEL HABER İzmir'in Konak ilçesinde şiddetli yağmurdan kaçmaya çalışan İnanç Öktemay ile Özge Ceren Deniz, Enver...

ÖZEL HABER

İzmir’in Konak ilçesinde şiddetli yağmurdan kaçmaya çalışan İnanç Öktemay ile Özge Ceren Deniz, Enver Dündar Başar Sokak’taki su birikintisine bastıktan sonra elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti.
Feci olayın ardından bölgedeki elektrik akımının yıllardır sorun oluşturduğu ortaya çıktı. Yaşanan facianın ardından İzmir’in pek çok noktasında mazgallardan çıkan kablolar, kapatılmayan elektrik panoları, bakımı yapılmayan aydınlatma direklerinin görüntüleri ortaya çıktı.

Her sağanak yağış sırasında hayati tehlike ile karşı karşıya kaldıklarını belirten bölge esnafı, Alsancak’ta denetimleri artmasını bekliyor.

İzmirliler yaşadıkları mahallelerde benzer durumlarla karşı karşıya kaldıklarını belirtirken sosyal medya paylaşımları ile yetkililere seslerini duyurmaya çalıştı. Olayın meydana geldiği Alsancak bölgesinde ise yurttaşlar adeta ölümle burun buruna hayatlarını sürdürüyor.

Olayın ardından Alsancak’ın karış karış gezen Yeni İzmir haber merkezi, tehlikeyi gözler önüne serdi. Kıbrıs Şehitleri caddesinin ara sokaklarında ucu açık elektrik kabloları, panolar ve şalterler görüldü. Bölge esnafı ise pek çok kez bu durumu yetkililere bildirmelerine rağmen hiçbir şeyin yapılmadığından dert yandı.

“ŞANS ESERİ YAŞIYORUZ”

“Sesimizi duyurmak için illa birilerin ölmesi mi gerekiyor” diyen C.K. pandemi döneminde aynı noktada sokak köpeklerinin elektrik akımına kapıldığını söyledi.

10 yıldır Alsancak’ta esnaf olduğunu belirten C.K., “Olay yaşanmadan 4-5 ay önce o kablolar mazgaldan çıktığı zaman hemen belediyeyi hem de elektrik şirketini arayarak durumu anlattık. Ancak ne gelen oldu ne giden. Pandemi döneminde bu yolda şiddetli yağış sırasında 2 tane köpek de akıma kapılalara ölmüştü o zaman da durumu yetkililere söylemiştik. Söz de gelip kontrol ettiler ancak sorun olmadığınu söylemişlerdi. Ölüm göz göre göre geldi, 2 tane gencecik insan ihmal uğrunana hayatından oldu. Şans eseri yaşıyoruz, o iki arkadaşın yerinde bizler de olabirdik umarım gerekli tedbirler alınır ama hiç sanmıyorum” dedi.

“KİMSE BİR ŞEY YAPMIYOR”

Alsancak’ta 15 yıldır çay ocağı işleten Ö.Ç. ise sadece olayın yaşandığı sokağın değil, tüm Alsancak’ın aynı riskle karşı karşıya olduğunu söyledi. “Çıkın, bakın Cumhuriyet Meydanı’ndan Alsancak’a kadar 50 direk var 30 tanesinin kapağı açık, kabloları ortada… Herkes sorumluluğu birbirine atıyor ama kimse bir şey yapmıyor. Her gün dükkanımı kapatım evime giderken bu sokaklardan geçiyorum. Yetkililer gelsin yerlerdeki kabloları görsün, aydınlatma direklerinin halini görsün, baştan svam yapılan elektrik tesisatlarını görsün. İşi yapana değil denetlemeyene kızmak lazım. 2 kardeşimiz öldü! O yolun bakımının denetimini kim yaptıysa onu yargılasınlar. Bu kadar ucuz mu kardeşim insan hayatı? İzmir’in her köşesi bu durumda, gerekirse yetkililer sokak sokak gezsin bu sorunları bir an önce çözsün” diyerek yetkilileri göreve davet etti.

Haber

OLAYDAN BİR GÜN SONRA KAPATILDI

Mekan işletmecisi Aylin B. ise, seçimden önce GDZ elektrik yetkililerin bazı noktalarda kablo kapatma çalışmaları yaptığını belirterek, “Sadece seçim döneminde halkı görenler nedeniyle bu durumdayız. Seçi dönemi hem belediye ekipleri hem de şirketler buralarda biraz çalıştı sonra bir daha gelmediler. Olayın yaşandığı günün hemen ertesi günü GDZ elektrik ekipleri aylarca şikayet ettiğimiz çukuru kaşla göz arasında kapattılar. İş yapmaları için illa birilerinin yaralanması ölmesi gerekiyor. Bu çukur 3 aydır burada açık şekilde duruyordu olayın ardından 5 dakikada üzerine kapattılar” diye konuştu.

İşte Yeni İzmir Haber Merkezi’nin sadece Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde tespit ettiği tehlikeler:

Haber

1477 sokak / Türker Apartmanı önü

 

Haber

Alsancak’ta Enver Dündar Başar Sokak Ufuk Büfe önü aydınlatma direği

Haber

Haber

 

Bakmadan Geçme