• Haberler
  • Çevre
  • 2. Lojistik, Depolama ve Teknolojileri Fuarı başladı

2. Lojistik, Depolama ve Teknolojileri Fuarı başladı

Bu yıl ikinci kez düzenlenen Logistech- 2. Lojistik, Depolama ve Teknolojileri Fuarı, Fuar İzmir’de kapılarını açtı. 27-29...

2. Lojistik, Depolama ve Teknolojileri Fuarı başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu yıl ikinci kez düzenlenen Logistech- 2. Lojistik, Depolama ve Teknolojileri Fuarı, Fuar İzmir’de kapılarını açtı. 27-29 Eylül tarihleri arasında lojistik sektörünü İzmir’de buluşturacak fuarın açılışına ev sahibi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer başta olmak üzere; CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk, İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı, oda, dernek ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti temsilcileri katıldı.

Soyer: “Logistech çok kıymetli”
Logistech Fuarı’nın kent ve ülke için çok önemli olduğunu ifade eden Başkan Soyer, “İzmir doğası gereği bir lojistik kentidir. Bu yüzden İzmir’in kalıbını kendi içine kapalı mahalli bir ekonomiyle dolduramayız. Burası, Asya ve Avrupa arasında bir deniz kapısı. Burası bir Akdeniz liman şehri. Burası, iktisadi sınırları kendinden büyük olan İzmir. Tüm bunları şunu hatırlatmak için söyledim; lojistik, İzmir için herhangi bir sektör değildir. Bu şehrin özü, ta kendisidir. Bu yüzden Logistech bizim için çok kıymetlidir. Küresel büyüklüğü 2023 yılında 10 trilyon dolarken önümüzdeki beş yılda neredeyse bir buçuk kat artarak 14 trilyon dolara yükselmesi beklenmektedir. İzmir’in tarihinden aldığımız miras gereği, bu büyümeden yeterli payı almak bizim boynumuzun borcu. Dört yıldır tüm paydaşlarımızla bunun için çalışıyoruz. Alsancak’tan Aliağa’ya şehrimizin sahip olduğu limanlarla İzmir’i lojistikte öncü kent haline getirmeye gayret ediyoruz. Bunun tek bir yolu var. İzmir’de kurduğumuz vizyon ortaklığını ve kent ittifakını hız kesmeden korumaya büyütmeye devam etmek” dedi.

İHA

Bakmadan Geçme