• Haberler
  • İzmir
  • 20 Ağustos 2024 Salı: Döviz kurları ve altın fiyatları 

20 Ağustos 2024 Salı: Döviz kurları ve altın fiyatları 

Bugün, piyasalarda yatırımcıların ve vatandaşların yakından takip ettiği döviz kurları ve altın fiyatları bir kez daha gündemde.

Haftanın ikinci iş gününde küresel ekonomik gelişmelerin de etkisiyle, dolar, euro ve altın fiyatlarında dalgalanmalar devam ediyor.

Döviz Kurları

Dolar/TL: Bugün dolar kuru, 33,70 seviyesinden işlem görüyor. Haftanın başında yaşanan küresel ekonomik gelişmeler ve merkez bankalarından gelen açıklamalar, dolar kurunda bir miktar yükselişe neden oldu. Doların son günlerdeki hareketliliği, yatırımcıların dikkatini çekerken, döviz bürolarındaki yoğunluk da artmış durumda.

Euro/TL: Euro kuru ise 37,40 TL seviyesinde seyrediyor. Euro, Avrupa Merkez Bankası'nın para politikalarına dair belirsizliklerin devam etmesi nedeniyle son günlerde dalgalı bir seyir izliyor. Euro bölgesindeki ekonomik göstergelerin zayıf olması da bu hareketliliği destekleyen etkenlerden biri.

Altın Fiyatları

Gram Altın: 20 Ağustos 2024 Salı günü gram altın fiyatı 2.724 TL seviyelerinde işlem görüyor. Altın, yatırımcılar için güvenli liman olarak görülmeye devam ediyor. Son dönemdeki jeopolitik gerilimler ve enflasyon endişeleri altın fiyatlarının yükselmesine neden oldu.

Çeyrek Altın: Çeyrek altın ise 4.435 'den alıcı buluyor. Özellikle düğün sezonunun da etkisiyle çeyrek altına olan talep artışı fiyatları yukarı çekiyor.

Ons Altın: Uluslararası piyasalarda ons altın fiyatı 2.497 dolar seviyelerinde işlem görüyor. ABD Merkez Bankası'nın faiz oranlarına ilişkin belirsizlikler ve küresel ekonomik yavaşlama beklentileri ons altının değerini yukarı yönlü baskılıyor.

Bakmadan Geçme