2023’te başka zam yok

İzmir'de taksi ücret tarifelerine zam yapılması kararının ardında taksiciler, fiyat güncellemek için sıraya girdi. Oda Başkanı...

2023’te başka zam yok
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İzmir’de taksi ücret tarifelerine zam yapılması kararının ardında taksiciler, fiyat güncellemek için sıraya girdi. Oda Başkanı Anık, akaryakıtta büyük artış olmasa da diğer kalemlerdeki artışların böyle bir zammı zorunlu hale getirdiğini ifade etti

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nce (UKOME) alınan zamlı tarife üzerine taksiciler, dün sabah erken saatlerden itibaren taksimetrelerini güncellemek için uzun kuyruklar oluşturdu. Mersinli’de taksimetrelerin fiyat güncellemesini düzenleyen firmanın önünde araç kuyruğu oluşturan taksiciler, zam kararıyla bir nebze de olsa rahat nefes alabileceğini söyledi.

UKOME tarafından alınan kararla taksimetre açılış ücreti 6 liradan 7 liraya, taksi mesafe ücreti kilometre başına 9 liradan 13 liraya, indi-bindi ücreti ise 20 liradan 30 liraya yükselmişti. Tarife, dünden itibaren uygulanmaya başlandı.

‘ZORUNLU ZAM’

En son Mart 2022’de yüzde 60 zam yapıldığını hatırlatan İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık, zam oranının yüzde 44 olduğunu söyledi. Taksicilerin, zamdan memnun olduğunu kaydeden Anık, “Yakıtta belki çok büyük bir artış olmadı; ama yedek parça, servisi kaporta, boya ve lastiğe gelen zamları düşünürsek biz bunu yapmak zorundaydık” dedi.

‘GÜNDEMİMİZDE DEĞİL’

Anık, yakın zamanda bir zam gündemlerinde olmadığını dile getirerek, “Biz senede bir zam yapıyoruz. Esnafımızı düşündüğümüz kadar müşterilerimizi de düşünmek zorundaydık. Biz yüzde 70 gibi bir zam yapsaydık bu sefer müşteri bulamayacaktık. Biz bu zammı yaparken UKOME görüş alıyor, diğer illerdeki zam oranına bakıyor” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme