• Haberler
  • Gündem
  • 2024, İklim tarihinde endişe verici bir dönüm noktası olabilir

2024, İklim tarihinde endişe verici bir dönüm noktası olabilir

2023, şimdiye kadar kaydedilmiş en sıcak yıl olurken, 2024’ün de şimdiden rekor kırma potansiyeli taşıdığı öngörülüyor....

2023, şimdiye kadar kaydedilmiş en sıcak yıl olurken, 2024’ün de şimdiden rekor kırma potansiyeli taşıdığı öngörülüyor. Met Office, El Niño’nun etkisiyle iklim değişikliğinin bu sıcaklıklara katkıda bulunduğunu belirtiyor. Bilim insanları, gelecek yıl sıcaklıkların 1,34°C ile 1,58°C arasında olacağını tahmin ediyor.

2015 yılında imzalanan Paris Anlaşması ile ülkeler, küresel sıcaklığın 1,5°C’nin üzerine çıkmasını engelleme taahhüdünde bulunmuştu. Bu sıcaklık değeri, iklimin tehlikeli bir şekilde istikrarsız hale gelmeye başladığı kritik bir nokta olarak değerlendiriliyor.

Tahminleri yürüten Dr. Nick Dunstone, bu durumun “iklim tarihinde kesinlikle bir dönüm noktası” olacağını belirtirken, Met Office Profesörü Adam Scaife, “Sanayi Devrimi’nin başlangıcından bu yana devam eden insan kaynaklı ısınmanın yanı sıra El Niño etkisi, Kuzey Atlantik ve Güney Okyanusu’nda gözlemlenen anormal yüksek sıcaklıkların ana nedenini oluşturuyor” dedi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme