2024 yılı çiftçiler için kayıp bir yıl oldu

Küresel ısınma ve iklim değişikliklerinin tarım sektörüne olumsuz etkilerine dikkat çeken Uşak Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sezer, teknolojinin bu değişimlere uyum sağlamadaki önemine vurgu yaptı.

Uşak Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sezer, 19-22 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Uşak 9. Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı'nın bölge tarımı için önemli bir gelişme olduğunu söyledi.

Küresel ısınma ve tarımda teknolijleşme açısından fuarın çiftçiler için verimli olacağını ifade eden Başkan Mustafa Sezer, "Bu yıl 9. kez düzenlediğimiz fuar, çiftçilerimize tarım makineleri ve üretim teknikleri konusunda en güncel yenilikleri sunacak. Tarım sektörü, özellikle küresel ısınmanın getirdiği olumsuz koşullarla birlikte hızlı bir dönüşüm yaşıyor. Çiftçilerimizin bu değişimlere ayak uydurabilmesi için modern teknoloji ve ekipmanlara ulaşması büyük önem taşıyor" diye konuştu.

"2024 UŞAK İÇİN KAYIP BİR YIL OLDU"

Artan sıcaklıklar ve kuraklık nedeniyle geçtiğimiz yılın çiftçiler için zor geçtiğini söyleyen Uşak Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sezer, "2024 yılı, tarımsal anlamda Uşak için kayıp bir yıl oldu. Yeterli yağış almamamız düşük rekolteye sebep oldu ve çiftçilerimiz maliyetlerle baş etmekte zorlandı. Gelecek yıllarda bu kayıpları telafi etmeyi ve daha verimli sezonlar geçirmeyi umuyoruz. Kuraklık nedeniyle toprak ve havadaki nem oranının düşük olması, biçerdöverlerden kaynaklanan yangınlara sebep oldu. Tarım arazilerine yakın iki büyük yangın ve sayısız küçük yangın, hasat döneminde çiftçilerimizi olumsuz etkiledi" dedi.

Bakmadan Geçme