• Haberler
  • Dünya
  • 210 kişinin öldüğü saldırıda Hamas'ın esir aldığı 4 İsrailli kurtarıldı

210 kişinin öldüğü saldırıda Hamas'ın esir aldığı 4 İsrailli kurtarıldı

İsrail ordu sözcüsü Daniel Hagari, yürüttükleri esir operasyonunda Hamas'ın 7 Ekim'de saldırı düzenlediği müzik festivalinden kaçırılan...

İsrail ordu sözcüsü Daniel Hagari, yürüttükleri esir operasyonunda Hamas’ın 7 Ekim’de saldırı düzenlediği müzik festivalinden kaçırılan 4 İsrailli esirin başarılı bir şekilde kurtarıldığını açıkladı. Esirlerin kurtarılması için düzenlenen operasyonda 210 kişi öldürüldü.

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi’nin orta kesimindeki çeşitli noktalara düzenlediği operasyonlarda, iki farklı bölgede toplam 4 İsrailli esirin canlı olarak kurtarıldı. Kurtarılan esirlerin sağlık durumlarının iyi olduğu ifade edildi. İsrail’in operasyon sırasında kurtardığı dört isim Almog Meir Jan, Andrey Kozlov, Shlomi Ziv ve Noa Argamani olarak açıklandı.

Bu dört esir Kassam Tugayları’nın 7 Ekim’de saldırı düzenlediği müzik festivalinden kaçırılmıştı.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nin orta kesimindeki Nusayrat Mülteci Kampı ve çeşitli bölgelere eş zamanlı şekilde kara, hava ve denizden yoğun şekilde düzenlediği saldırılarda 210 kişinin öldü, en az 400 kişinin de yaralandı.

İSRAİL HALKI YİNE SOKAKLARA DÖKÜLDÜ

İsrailliler, Gazze Şeridi’ndeki İsrailli esirlerin geri getirilmesi ve Başbakan Binyamin Netanyahu hükümetinin istifası ve erken seçimlere gidilmesi talebiyle yine ülke genelinde meydanlara indi. İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nden 4 İsrailli esiri kurtarması, İsraillilerin protestosuna engel olamadı.

Yedioth Ahronoth gazetesinin haberine göre, İsrail polisi, Karkur Kavşağı’nda 3 göstericiyi düzeni bozma gerekçesiyle gözaltına aldı.

HABER MERKEZİ 

Bakmadan Geçme