• Haberler
  • Asayiş
  • 24 ilde 'Siberağ-7' operasyonu: 46 şüpheli yakalandı

24 ilde 'Siberağ-7' operasyonu: 46 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde düzenlenen 'Siberağ-7' operasyonları kapsamında siber suçlara karışan 46 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Operasyonlar, Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nın koordinasyonunda, 24 farklı ilde gerçekleştirildi.

Operasyonlar 24 İlde Gerçekleştirildi

İçişleri Bakanı Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, operasyonların Batman, Balıkesir, İzmir, Edirne, Isparta, Manisa, Siirt, Adana, Ankara, Antalya, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, İstanbul, Kocaeli, Konya, Mersin, Malatya, Muğla, Nevşehir, Osmaniye, Sakarya, Sivas ve Uşak gibi illerde eş zamanlı olarak yapıldığını bildirdi. Operasyonlar kapsamında yakalanan şüpheliler, nitelikli dolandırıcılık, hırsızlık, futbol ve diğer spor müsabakalarında yasa dışı bahis, çevrim içi çocuk müstehcenliği ve tacizi gibi siber suçlardan aranan kişilerden oluşuyor.

Yakalanan Şüphelilerin Suç Geçmişi

Bakan Yerlikaya'nın verdiği bilgilere göre, yakalanan 46 kişiden 38’i 5 yıla kadar, 7’si 5-10 yıl arası, 1 kişi ise 10 yıl ve üzeri süredir aranıyordu. Suç geçmişleri nedeniyle uzun süredir güvenlik güçlerinin takibinde olan bu şüphelilerin yakalanmasıyla birlikte siber suçlarla mücadelede önemli bir adım atıldığı vurgulandı.

Yerlikaya’dan Polis Teşkilatına Tebrik

Operasyona katılan polis ekiplerine teşekkürlerini ileten Bakan Ali Yerlikaya, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
"Aziz milletimizin bilmesini isterim ki, siber suç ve suçlularla mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Ailelerimizin huzurunu kaçırmalarına müsaade etmedik, etmeyeceğiz."

Yerlikaya, siber suçların toplum üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekerek, bu tür suçlara karşı mücadelelerinin kararlılıkla devam edeceğini belirtti.

Siber Suçlarla Mücadelede Devam Eden Operasyonlar

"Siberağ" operasyonları, Türkiye genelinde siber suçlarla mücadele amacıyla düzenlenen geniş çaplı operasyonlardan sadece biri. Özellikle son yıllarda artan çevrim içi suçlar ve yasa dışı faaliyetler nedeniyle Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele birimleri, bu tür operasyonlarla suçluları yakalamak ve suçların önüne geçmek için yoğun çaba sarf ediyor.

Bakmadan Geçme