Eşme'de festival heyecanı

Eşme Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen 26. Uluslararası Eşme Turistik Kilim Kültür ve Sanat Festivali, yoğun bir katılım ve heyecanla açıldı.

Eşme Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen 26. Uluslararası Eşme Turistik Kilim Kültür ve Sanat Festivali, yoğun bir katılım ve heyecanla açıldı. Festivalin ilk gününde gerçekleştirilen coşkulu kortej, etkinliğe olan ilgiyi artırdı. Açılışa Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, birçok il, ilçe ve belde belediye başkanı, çeşitli performans grupları, klasik otomobilciler ve binlerce vatandaş katıldı.

Festivalin açılışında, Şanlı Türk Bayrağı ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bayraklarının yer aldığı kortej, bando takımı eşliğinde yürüyüş yaptı. Renkli ve coşkulu korteje, Eşme Belediye Başkanı Yılmaz Tozan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, Eşme Kaymakamı Mustafa Görmüş, eski Merkez Bankası Başkanı ve eski Milletvekili Durmuş Yılmaz, Uşak Milletvekili Ali Karaoba, CHP Uşak İl Başkanı Sevinç Yazgan, çevre illerden gelen belediye başkanları ve birçok vatandaş katıldı. Etkinlikte jonglörler, tahta bacaklar, animasyon ekipleri, halk oyunları grupları, davul-zurna seymen ekibi, Atlı Cirit Kulübü, avcılar ve atıcılar kulübü, İzmir Klasik Otomobilciler Derneği gibi çeşitli gruplar da yer aldı.

26. Eşme Turistik Kilim Kültür ve Sanat festivali başladı

AÇILIŞ KONUŞMALARI

Açılış konuşmasını yapan Başkan Tozan, festivalin kültür ve sanat üzerindeki önemine vurgu yaptı ve katılımcılara hoş geldiniz dedi. Konuşmasını büyük bir heyecan ve mutlulukla tamamlayan Tozan, Mansur Yavaş'ı kürsüye davet etti. Başkan Yavaş, festivallerin sadece eğlenceden ibaret olmadığını, aynı zamanda birlik ve beraberlik bağlarını güçlendirdiğini belirtti. Eşme’nin Sakarya Meydan Muharebesi’ndeki rolüne dikkat çeken Yavaş, konuşmasını bu güzel davet için teşekkür ederek tamamladı.

26. Eşme Turistik Kilim Kültür ve Sanat festivali başladı

HALK OYUNLARIYLA RENKLİ ANLAR

Festivalin üç günü boyunca, yerli ve yabancı halk oyunları ekipleri etkileyici performanslar sergiledi. Protokol üyeleri ve vatandaşlar tarafından büyük beğeni toplayan gösterilere, Eşme Belediye Başkanı Yılmaz Tozan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım da ilgiyle tanıklık etti. Günü tamamlayan Mansur Yavaş’a, Eşme Belediye Başkanı Yılmaz Tozan tarafından Eşme Kilimi hediye edildi. Yavaş, “Ankara’ya sizden selam söyleyeceğim” diyerek vatandaşlara veda etti.

26. Eşme Turistik Kilim Kültür ve Sanat festivali başladı

MELEK MOSSO’YA YOĞUN İLGİ  

Akşam saatlerinde festival alanında sahneye çıkan Duygu Atakan, enerjik performansıyla izleyicileri coşturdu. Atakan’ın ardından sahneye çıkan Melek Mosso, özgün şarkılarıyla büyük bir etki yarattı. "Hayatım Kaymış", "İlettim" ve "Vursalar Ölemem" gibi hit parçalarını seslendiren Mosso, festivalin ilk gecesine damgasını vurdu. Konser sonunda, Eşme Belediye Başkanı Yılmaz Tozan, Melek Mosso’ya hediyelerini takdim ederek katılımları için teşekkür etti. 

26. Eşme Turistik Kilim Kültür ve Sanat festivali başladı

Bakmadan Geçme