3 kişiden 2'si gelirini kaybetme endişesi taşıyor

Sigorta sektörünün öncü markaları arasında yer alan BNP Paribas Cardif, Türkiye’de değişen sigorta algısı ve trendlerine...

Sigorta sektörünün öncü markaları arasında yer alan BNP Paribas Cardif, Türkiye’de değişen sigorta algısı ve trendlerine ilişkin sonuçların da yer aldığı küresel “Protect & Project Oneself” (Kendini Koruma ve Planlama) Araştırması’nın sonuçlarını açıkladı. Ocak-Şubat aylarında 21 ülkeden 21 bin katılımcıyla çevrim içi olarak gerçekleştirilen araştırmada, Türkiye’den katılan her 3 kişiden 2’si gelirini kaybetmekten endişesi duyuyor. Araştırma yapılan diğer ülkelerle kıyaslandığında, Türkiye özelinde farklı konularda endişe düzeyinin oldukça yüksek seyrettiğini görüyoruz. Ülkemizden ankete katılanları en çok kaygılandıran durumlar ise doğal afetler, kritik hastalıklar ve kazalar oldu.

Maddi kaygılarla ilgili, katılımcıların yarısı ölüm, hastalık veya işsizlik gibi istenmeyen olaylar karşısında kendileri veya ailelerinin maddi yük altında kalacaklarını belirtti. Araştırmada, Türkiye’deki potansiyel sigorta müşterilerinin yüzde 87’si doğal afetlerden, yüzde 86’sı kritik hastalıklardan ve yüzde 84’ü ise kazalardan endişe duyduklarını aktardı. Türkiye’den araştırmaya katılanların yüzde 67 gibi büyük kısmı ise kısa veya orta vadede gelirlerini kaybetmekten endişe duyduklarını açıkladı. Bu oran, Türkiye’de yaşayan her 3 kişiden 2’sinin düzenli gelir açısından gelecek kaygısı taşıdığını ortaya koydu.

BNP Paribas Cardif’in “Protect & Project Oneself” Araştırması, değişen sigorta algısı ve eğilimlerle ilgili sonuçlarıyla da dikkat çekti. Beklenmedik olaylar karşısında yaşam standartlarını koruyamayacağını düşünen katılımcıların, kredi hayat sigortalarına yönelik pozitif bakış açılarının arttığı gözlemlendi. Katılımcıların yüzde 71’inin, pandeminin etkisiyle sağlık sigortalarına olan ilgileri arttı. Katılımcılar, hayat sigortaları ile beklenmedik olay veya kazaya karşı koruma altında olduklarını düşünüyor.

Sigorta müşterilerinin yüzde 66’sının, sigortacılarından sağlık uzmanlarıyla görüşme fırsatı, koçluk seansları teminatı, kişiselleştirilmiş kapsamlı destek programı, online bilgi ve tavsiye, kişiselleştirilmiş dijital uygulamaya erişim gibi taleplerde bulunuyor. Bu oran, Şubat 2023’teki deprem felaketinin etkisiyle Türkiye’de sigorta bilincinin giderek geliştiğinin bir göstergesi olarak yorumlandı. Sigorta çözümlerine erişimde Avrupa’daki sigorta müşterilerinin yüzde 70’i çözümlere sahip olma sürecinde zorluklar yaşıyor, bu oran Türkiye’de yüzde 80’in üzerinde. Araştırmaya katılan tüketicilerin neredeyse yarısı, sigorta çözümü almaktan vazgeçtiğini söyledi. Genel kanı sigortaya erişimi fiyatın engellediği  yönünde olsa da araştırma sonucu farklı. Türk tüketiciler sigorta çözümlerinin içerik, çözümlerdeki istisnalar ve çözümlere sahip olma koşulları konularında daha çok netlik beklediklerini ifade etti.

Küresel ölçekteki “Protect and Project Oneself” Araştırması’nın ülkemizde gelişen sigorta bilinci, değişen eğilim ve farklılaşan ihtiyaçlar bakımından önemli veriler barındırdığını belirten BNP Paribas Cardif Türkiye Genel Müdürü Cemal Kişmir, “Araştırma, yıllardır üzerinde durduğumuz müşteri odaklı yaklaşım, dijitalleşme, erişilebilir olma ve yalın süreç geliştirmenin önemini ortaya koyuyor” dedi.

BNP Paribas Cardif Türkiye olarak, ‘Sigortayı daha ulaşılabilir kılmak için güçlü müşteri içgörüsü ile, Türk sigortacılık sektöründe 16 yıldır hizmet verdiklerini hatırlatan Kişmir; “BNP Paribas Grubu’nda olan BNP Paribas Cardif, 2008’den bu yana Türk sigortacılık sektörünün yenilikçi markaları arasında yerini alıyor. Sunduğumuz hayat, işsizlik, kritik hastalıklar, ferdi kaza ve koruma sigortalarının yanı sıra bireysel emeklilik planları ile faaliyet gösterdiğimiz sektörler baz alındığında, en geniş kapsamlı sigorta platformuyuz. BNP Paribas Cardif Türkiye olarak, kendi sektöründe lider iş ortaklarımızla iş birlikleri ile otomotiv, perakende, bankacılık, tüketici finansman, dayanıklı tüketim, telekomünikasyon sektörlerine yönelik değer yaratan sigorta çözümleri sunuyoruz. ‘Değişen Dünyanın Sigortacısı’ misyonuyla geliştirdiğimiz; Kadına Değer, Ailem Güvende, Uzun Süreli Kredi Koruma, Kredi Kartı Koruma, Araç Değer Koruma, Uzatılmış Garanti, Prim İadeli Kazançlı Yarınlar, Elektronik Cihaz Koruma ve Uzatılmış Garanti gibi fark yaratan sigorta çözümlerimizle sektörümüze yön veriyoruz. Dijitalleşme yatırımlarımız, ek katkı payı avantajlarımız ve yönettiğimiz yüksek getirili fon seçenekleri ile de Türkiye’nin saygın bireysel emeklilik kuruluşları arasında yer alıyoruz” dedi.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme