• Haberler
  • Asayiş
  • 3 Tren Birbirine Çaprtı: 233 Ölü, 900’den Fazla Yaralı

3 Tren Birbirine Çaprtı: 233 Ölü, 900’den Fazla Yaralı

Hindistan’ın Orissa eyaletinde meydana gelen tren kazasında 233 kişi hayatını kaybetti ve 900’den fazla kişi yaralandı....

3 Tren Birbirine Çaprtı: 233 Ölü, 900’den Fazla Yaralı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hindistan’ın Orissa eyaletinde meydana gelen tren kazasında 233 kişi hayatını kaybetti ve 900’den fazla kişi yaralandı. Kazada, Balasore bölgesindeki Bahanaga Bazar Tren İstasyonu yakınlarında, 2 yolcu ve 1 yük treni birbirine çarptı. Kazanın meydana geldiği tarih, yerel saatle 19.20 olarak bildirildi.

Kaza sonucunda ölü sayısı arttı ve yetkililer bu durumdan endişe duyuyor. Yaralananların 179’u hastaneye kaldırıldı, 600’den fazla yolcu ise hâlâ sıkışmış durumda ve kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kazaya karışan yolcu trenleri Coromandel Express ve Yashwatpur-Howrah Express olarak belirlendi.

Haber

Yetkililer, bölgeye 115 ambulans, 50 otobüs, 45 mobil klinik ve 1200’den fazla polis ve kurtarma ekibi gönderildiğini açıkladı. Kurtarma faaliyetleri öncelikli olarak devam ediyor ve kazanın sebebi araştırılıyor.

Kaza sonrasında yerel halkın da kurtarma çalışmalarına destek verdiği belirtildi. Ayrıca, birçok tren seferinin iptal edildiği bilgisi paylaşıldı. Hindistan Cumhurbaşkanı Draupadi Murmu, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, kazadan dolayı derin üzüntü duyduğunu ve yakınlarını kaybeden ailelerin acısını paylaştığını belirtti.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi ise attığı tweet ile Demiryolu Bakanı ile görüştüğünü ve kazadan etkilenenlere gereken tüm desteğin sağlanmaya çalışıldığını ifade etti. Modi, yakınlarını kaybeden ailelere başsağlığı diledi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme