30 haftalık bebeğe anne karnında müdahale

CNN televizyonunun haberine göre, doktorlar “Galen ven malformasyonu” adı verilen nadir bir hastalığı bebek 30 haftalıkken...

30 haftalık bebeğe anne karnında müdahale
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CNN televizyonunun haberine göre, doktorlar “Galen ven malformasyonu” adı verilen nadir bir hastalığı bebek 30 haftalıkken tespit etti. ABD’de yayımlanan “Stroke” adlı bilim dergisinde yer alan habere göre, doktorlar atardamarın tespiti için ultrason kullanarak, anne karnından uzun bir iğne yardımıyla bebeğin beyninin etkilendiği kısma müdahale ettiler. Daha sonra, damarlara geri akışı engellemek amacıyla damarın içine bir madde enjekte ettiler.

Ameliyat başarılı şekilde gerçekleştirildi ve henüz doğmamış bebeğin doğum sonrası yaşayabileceği ciddi sağlık sorunlarından kurtuldu. Doktorlar, ameliyatın yapılmaması halinde, hastalığa sahip bebeklerin yüzde 50 ila 60’ında doğumdan hemen sonra ciddi rahatsızlıkların ortaya çıktığını belirtiyor. Hastalığın yüzde 40’lık bir ölüm oranı olduğu ve hayatta kalan bebeklerin de yaklaşık yarısının ciddi nörolojik ve zihinsel sorunlar yaşadığı ifade edildi. Bebeğin doğumundan iki ay sonra sağlıklı olduğu ve ek müdahaleye ihtiyaç duymadığı açıklandı.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme