Deprem bağışının 30 milyarı yok!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depreminden sonra yaraları sarmak için 'Türkiye Tek Yürek’ kampanyası organize edilmiş ve...

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depreminden sonra yaraları sarmak için ‘Türkiye Tek Yürek’ kampanyası organize edilmiş ve ortak televizyon yayınında 115 Milyar 146 milyon lira toplanmıştı. CHP Isparta Milletvekili Hikmet Yalım Halıcı’nın, bağışlarla ilgili Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’na verdiği soru önergesiyle, söz verilen paralardan bir bölümünün hala yatırılmadığı ortaya çıktı.

AFAD, önergeye verdiği yanıtta bu güne kadar 85 milyar liranın hesaplarına yatırıldığı bilgisini paylaşırken taahhüt edilen miktardan 30 milyar lira eksik olduğu ortaya çıkmış oldu.

Haber

Sözünü tutmayanlar açıklansın

Konuyla ilgili açıklama yapan Halıcı, aradan 9 ay geçmesine rağmen 30 milyar liranın halen yatırılmadığının ortaya çıktığını belirterek şunları söyledi:

Depremde on binlerce insanımız hayatını kaybetti. Milyonlarca vatandaşımız etkilendi. Şehirler yerle bir oldu. Aradan 9 ay geçti ve biz bağış beyanında bulunan kişi ve şirketlerin bazılarının bu bağışları yatırmadığını öğreniyoruz. Zaten bağışın çok büyük bölümünü kamu kurumları ve bankaları; yani yine halkın kendisi yaptı. Ben Bakan Yerlikaya’ya bağış yapacağını söylemesine rağmen bağışta bulunmayan kişi ve firmaları da sormuştum. Sayın Bakan bunları da açıklamalıdır. Kim bu firmalar? O tarihten bu yana kaç kamu ihalesi aldılar? Bu bağışları neden yatırmadılar? Bunların ne kadar vergi borçları silindi? Bunlar kamuoyuyla paylaşılmalıdır.

Haber

CHP Milletvekili Hikmet Yalım Halıcı

 

 

Bakmadan Geçme