• Haberler
  • Siyaset
  • 34 yıllık Belediye Başkanıydı, Şimdi Milletvekili Oldu

34 yıllık Belediye Başkanıydı, Şimdi Milletvekili Oldu

Yakup Otgöz, Muğla’da ve Ege bölgesinde neredeyse eşi benzeri olmayan bir başarıya imza attı. Seçim serüveni...

34 yıllık Belediye Başkanıydı, Şimdi Milletvekili Oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yakup Otgöz, Muğla’da ve Ege bölgesinde neredeyse eşi benzeri olmayan bir başarıya imza attı. Seçim serüveni 1989 yılında köyü Karadere’deki muhtarlık seçimiyle başlayan Otgöz, ardından belediye başkanlığı seçimlerini de kazanarak yoluna devam etti. Ve nihayet 2023 yılında katıldığı milletvekilliği seçimlerini de Muğla’dan kazanarak, 34 yıldır hiçbir seçimi kaybetmeme unvanını elde etti. Milletvekili mazbatasını alan Otgöz, “Allah bize milletvekilliği yolunu açtı. Artık Muğla’da 13 ilçeyi omuzlayacağız” şeklinde konuştu.

1989 Yılında Siyasete Girdi

Yakup Otgöz’ün seçim başarısı, Karadere Mahallesi’nden başladı. Köyünde öğretmenlik yapan Otgöz, halkın teveccühüyle 1989 yılında muhtar seçildi. 2 dönem boyunca muhtarlık görevini sürdüren Otgöz, Karadere Mahallesi’nin belde haline gelmesiyle birlikte 1999 yılında Anavatan Partisi’nden belediye başkanı seçildi. Sonrasında ise AK Parti’ye geçerek tekrar belediye başkanı seçildi. Karadere Mahallesi’nin 2014 yılında mahalleye dönüştürülmesiyle birlikte Otgöz, yeni oluşturulan Seydikemer ilçesinin AK Partili ilk belediye başkanı oldu. Ardı ardına 2 dönem Seydikemer Belediye Başkanlığı görevini yürüten Otgöz, milletvekilliği seçimlerine katılmak için belediye başkanlığı görevini bıraktı.

“Artık 13 İlçeyi Omuzlayacağım”

AK Parti Muğla Milletvekili adayı olarak seçilen Otgöz, “Allah bize milletvekilliği yolunu açtı. Artık Muğla’da 13 ilçeyi omuzlayacağız” ifadelerini kullandı. Milletvekilliği mazbatasını alan Otgöz, Muğla’ya hizmette de önemli bir rol üstleneceğini sözlerine ekledi.

(İHA)

Bakmadan Geçme