• Haberler
  • İzmir
  • 4. İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali başlıyor

4. İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali başlıyor

İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali, bu yıl dördüncü kez kapılarını sinemaseverlere ve müzik tutkunlarına açacak.

Festival, 30 Ekim-3 Kasım 2024 tarihleri arasında düzenlenecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteği, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları ve Kültürlerarası Sanat Derneği iş birliği ile gerçekleştirilecek etkinlik, Bakanlığın “İzmir Kültür Yolu Festivali” kapsamına dahil olacak.

Festival Programı ve Yarışmalar

Festival, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi ulusal ve uluslararası yarışmaların yanı sıra yarışma dışı bölümler sunacak. 2023-24 yapımı uzun metrajlı kurmaca ve belgesel filmler, ulusal ve uluslararası yarışmalara katılacak. Ayrıca, yılın en iyi dizi film müziklerinin bestecileri de ödüllendirilecek.

Ödüller ve Kristal Flamingo

Ulusal Yarışma’da, En İyi Film ve Yönetmen, Jüri Özel Ödülü, En İyi Oyuncu, En İyi Besteci, En İyi Film Şarkısı ve En İyi Ses Tasarımı ödülleri verilecek. Uluslararası Yarışma’da ise En İyi Film, Jüri Özel Ödülü ve En İyi Film Müziği ödülleri sahiplerini bulacak. TV Dizi Müziği Ödülleri, açık kanallar ve dijital platformlarda gösterilen yapımlara yönelik iki kategoride - En İyi Dizi Film Jenerik Müziği ve En İyi Dizi Şarkısı - verilecek. Tüm bu ödüller, festivalin simgesi olan “Kristal Flamingo” ile takdim edilecek.

Festival Etkinlikleri ve Katılım

Festivalin direktörlüğünü Vecdi Sayar üstleniyor. Yarışmaların yanı sıra, jüri üyelerinin filmlerinin gösterileceği “Özel Gösterimler” bölümü, Onur Ödülleri ve Kültürlerarası Sanat Başarı Ödülü'nü kazanan besteci ve yönetmenlerin filmleri ile “Anılarına”, “Avrupa’nın Doğu ile Buluşması”, “Müzik ve Yaşam” ve “Sinema Sinemacılara Bakıyor” başlıklı bölümler de festivalde yer alacak.

İstinyePark Renk Sinemaları, Fransız Kültür Merkezi ve İzmir Sanat’ta gerçekleştirilecek tüm film gösterimleri ve söyleşilere katılım ücretsiz olacak.

Başvurular ve Son Başvuru Tarihi

İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali'nin Ulusal Yarışma bölümüne katılmak isteyen yapımcıların, özgün müziğe sahip 2023-24 yapımı uzun metrajlı kurmaca veya belgesel filmlerinin izleme kopyalarını 20 Eylül 2024 tarihine kadar [email protected] adresine göndermeleri gerekmektedir.


 

Bakmadan Geçme