40 milyon sterlinlik yatırım turuna çıktılar

Big Bang London Demoday ile Türk teknoloji girişimcilerini, global yatırımcılarla buluşturan İTÜ ARI Teknokent'in Genel Müdürü Prof. Dr.Attila Dikbaş buluşmada 25 yapay zeka tabanlı teknoloji geliştiren girişimin, 40 milyon sterlin yatırım almasını beklediklerini söyledi

İTÜ ARI Teknokent Londra'da iş merkezlerinden Canary Wharf’de, yapay zeka tabanlı teknoloji geliştiren 25 Türk girişimciyi, çevrim içi ve fiziksel olarak bini aşkın global yatırımcıyla bir araya getirdi.

BloombergHT.com’un haberine göre İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Attila Dikbaş “Big Bang London Demoday yatırımcı buluşmasında, 25 yapay zeka tabanlı teknoloji geliştiren girişimin, 40 milyon sterlin yatırım alması bekliyoruz” dedi.

İTÜ ARI Teknokent uzun yıllardır globalde Innogate'i ve İTU SEED'i sürdürüyor. 2024 itibarıyla globalleşme atağına geçtiklerini belirten Prof. Dr. Attila Dikbaş “İTÜ ARI Teknokent olarak, 18 dönem boyunca düzenlediğimiz Innogate programına katılan firmaların başarı hikayeleri, ITU SEED ile 80 farklı ülkeden gelen global girişimlere İstanbul’da açtığımız kapı, sağladığımız hızlandırma desteği ve yurt dışındaki üniversite ve girişimcilik merkezlerinden tarafımıza gelen partnerlik talepleri ile global bir ekosisteme dönüşmüştük. Globalleşme atağı ile İngiltere, Almanya, Fransa, Birleşik Arap Emirlikleri ve Hollanda’da girişimcileri, yatırımcılarla buluşturan İTÜ ARI Teknokent’in 10 yıldır yürüttüğü Innogate Uluslararası Hızlandırma programına katılan firmalarımız, program sonrası Avrupa pazarına açılarak ihracatlarını 4 kat arttırmayı başardı” dedi.

Bu yıl ilk kez Londra’da gerçekleşen yatırımcı buluşmasında, 250 bin ile 2 milyon sterlin aralığında yatırım arayan en iyi 25 girişimci ekip, sahneye çıktı. Fiziksel olarak 60’ın üstünde yatırımcının karşısına çıkan ekipleri, eşzamanlı binin üzerinde global yatırımcı izledi. İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü, hedeflere ilişkin “Girişimcilerimizin yabancı yatırımcılarla desteklenmesi, bunu yaparken AR-GE'lerinin Türkiye'de kalarak, ihracat gerçekleştirmeleri, ülkeye döviz  sağlamaları ve Türk gençlerine istihdam sağlanması programımızın en önemli hedefi. Yaptıklarımız ile bünyemizdeki ve Türkiye'deki teknoloji şirketlerinin globale açılan kapısı olmak başlıca sorumluluğumuz” dedi.

Yatırım turuna çıkan girişimcilerin odağında, yapay zeka teknolojileri var. Prof. Dr. Dikbaş “Aslında birçok farklı teknoloji girişimi yer alıyor. Örneğin, yapay zekâ ile sağlık testi uygulaması geliştiren 2 girişimimiz var. Yine enerji sektöründe teknoloji geliştiren girişimlerimiz, sigortacılık alanında, yapay zeka ile işe alım uygulaması geliştiren girişimimiz yer alıyor” açıklamasını yaptı

Bakmadan Geçme